Start » Google, Mjukvara » Google Latitude: nu med check ins!

Google Latitude: nu med check ins!

23 mars 2011 1 kommentar

Google Latitude: nu med check ins

Google har nu uppdaterat appen Latitude och introducerat en ny funktion: check-ins. Att checka in har under en lång tid varit ganska hypat och Google är verkligen inte först på den här fronten.

Nåväl, nu kan du checka in på olika platser även med Latitude. Om du har valt att Latitude ständigt får uppdatera din position checkas du automatiskt ut när du lämnar platsen. Detta är mycket smart då dina vänner vet att du inte längre är där (till skillnad från t ex Foursquare).

Till skillnad från Facebook Places ”tjänar” du något på att checka in med Latitude: en användare kan få status (en titel) på olika platser; regular, VIP och Guru.

Precis som Facebook och Foursquare integrerar Google lokala erbjudanden med sin platsebaserade tjänst. Om du t ex blir VIP kan du låsa upp erbjudanden på eller i närheten av den platsen.

När det kommer till sekretessen kan du välja om den ska vara helt offentlig, endast synlig för dina vänner eller dig själv.

För att börja checka in med Latitude måste du uppdatera appen i AppStore. Är du intresserad av att uppdatera din position i bakgrunden måste du dock ha en iPhone 3GS, en iPhone 4 eller en iPad 3G.

När jag först hörde om möjligheten att checka in med Latitude tänkte jag ”inte en till app att checka in med”. Vi har ju redan Gowalla, Foursquare och Facebook Places. Men Latitude har något som de andra inte har: ännu mer användbarhet. Tyvärr har Latitude inte lika många användare de andra tjänsterna, men om man väl använder Latitude tjänsten vara nyttig. Man kan dels se var vännerna verkligen är, samt om de är kvar (i det fallet då man aktiverat uppdatering av position i bakgrunden). Med Foursquare checkar man in, och så länge man inte checkar in på ett nytt ställe ser det ut som att man är kvar.

Google Latitude arbetar utifrån kartan, och nu med uppdateringen, även utifrån platser. Det innebär större precision när det gäller att hitta vänner eller bli hittad. Du utgår främst från kartan och där kan det vara svårt att se exakt i vilket café din kompis sitter. Med en incheckning får du reda på vilken, medan du samtidigt har positionen. Med t ex Foursquare kan du visserligen se en karta, men det kräver flera klick.

Jag använder Latitude främst när jag är ute på vägarna för att visa att jag rör på mig och inte ligger i ett dike. Jag har bara en kompis som använder Latitude.

Google Latitude: check insGoogle Latitude: check ins

Hur använder du Latitude? Kommer du börja checka in? Mer information hittar du på Google Mobile Blog.

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)

1 kommentar »

  • Bilbärgning Stockholm skrev:

    Vi använder den ganska flitigt och den har verkligen blivit grymt bra. Bra för både den som är nyfiken, men självklart även kanonbra på ett mera seriöst plan. Många företag kan spara en del ”logistik-tid” med den här appen (om inte företaget är allt för stort iaf)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................