Start » iPad, Tips » Hemliga tangenter i delade tangentbordet på iPad

Hemliga tangenter i delade tangentbordet på iPad

24 februari 2012 Inga kommentarer

Bild på delbart tangentbord på iPad

Jag älskar smarta tips när det kommer till datorn och iOS. Och nu har jag via Lifehacker fått redan på ännu ett smart tips gällande tangentbordet i iOS på iPad.

Du kanske känner till att tangentbordet i iPad kan delas i två delar så du lättare kan skriva om du håller i iPaden med bägge händerna. För att dela tangentbordet, ta tag i det med två fingrar och dra åt motsatt håll.

Om du har det svenska tangentbordet aktiverat är de tre sista tangenterna på vänster sida U, J och B. De tre första tangenterna på höger sida är Y, H och V. Beroende på hur du skriver kan det vara jobbigt att byta sida om du vill skriva t ex ”Y”. Apple har förstått detta och infogat osynliga tangenter.

På den högra sidan, bredvid de tre sista tangenterna på varje rad (U, J, B) finns de tre första tangenterna på högra sidan och vice versa. Studera bilden så förstår du (klicka för förstorning). Det samma gäller om du har nummer/symboltangentborden uppe.

Vill du ha fler iOS 5-tips? Kolla då in min artikel 20 grymma iOS 5-funktioner du kanske inte kände till.

Även Allt om Mac har skrivit om detta.

Andra bloggar om , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................