Start » Okategoriserade » Konvertera till PDF med Google Docs

Konvertera till PDF med Google Docs

23 augusti 2008 Inga kommentarer

Ofta behöver man spara vissa dokument i pdf-filer. Det kan röra sig om exempelvis ett CV, en guide eller ett dokument som ska delas ut till en arbetsgrupp. Det finns flera olika sätt att konvertera textdokument till pdf, dessa är två: Du kan skriva ut till eller använda webbtjänster som Youconvertit.
Använder du eller har du ett Googlekonto? Bra, då har jag ett bra och snabbt tips för att förvandla ett textdokument (doc, odt etc.) till pdf.
1. Logga in på Google Dokument
2. Ladda upp ditt dokument, eller välj ett dokument om du redan har ett uppladdat
3. I verktygspanelen upptill, välj File- Download file as-PDF.
4. Klart!

Tips:
är ett utmärkt verktyg för att hantera olika filformat. Om du har fått ett dokument av en klasskompis i Wordformat (du har inte Office-paketet), ladda upp dokumentet till Google Docs och redigera det där. Vill du ha dokumentet på din dator och öppna det med ditt ordbehandlarprogram som i detta fall är OpenOffice Ordbehandlare? Spara dokumentet som OpenOffice (nu vet jag att man kan öppna Worddokument i OpenOffice, men det är principen).

Intressant?

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................