Start » Foto, Sociala nätverk, Webbläsare » Ladda ner vänners fotoalbum [Facebook]

Ladda ner vänners fotoalbum [Facebook]

28 mars 2009 1 kommentar
Image representing Facebook as depicted in Cru...

En populär avdelning på Facebook är foton. Att ladda upp bilder, se och kommentera andras är riktigt roligt- och folk gör det! Dock finns det ingen ”spara”-funktion på Facebook. Visserligen fungerar högerklick- spara som, men det är ganska jobbigt om du vill spara fler bilder.

Därför tipsar jag idag om FacePAD, Facebook Photo Album Downloader. Det är addon för Firefox som låter dig ladda ner dina vänners fotoalbum från Facebook med ett musklick. När tillägget är installerat högerklickar du på albumslänken och väljer ”Download Album with FacePAD. Ett javascript dyker upp och du kan acceptera nedladdningen. Om albumet har flera sidor visas ett javascript för varje sida.

FacePAD har fått bra recensioner men det verkar finnas ett problem: att ladda ner album med flera sidor. Jag har sett två lösningar på detta problem: 1. Ändra språk till engelska (tydligen säger källan ”next” och står det då ”nästa” så funkar det inte) 2. Gå till sida nr 2, eller 3 och spara albumet därifrån

Andra bloggar om , , , , , , , , , (Intressant?)

1 kommentar »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................