Start » Gmail, Nyheter » Snart kan du ringa vanliga telefoner från Gmail- superbilligt!

Snart kan du ringa vanliga telefoner från Gmail- superbilligt!

26 augusti 2010 1 kommentar

Google tar ytterligare ett steg emot world domination och lanserar nu röstsamtal direkt i Gmail! Under resten av 2010 kommer det vara gratis att ringa till USA och Kanada. För att ringa andra länder måste du köpa krediter. Kreditpriserna är samma som Google Voice och därmed mycket låga- lägre än Skypes priser! Att ringa till fasta telefoner i Sverige kostar t ex $0.02. Jag har inte förstått om moms ingår i dessa priser.

Så ringer du från Gmail

Alla Gmail-användare har inte fått denna funktion än, men den ska synas i chattlistan när den är tillgänglig om du har installerat ett plugin från Google.

Ring billigt från Gmail

För att ringa måste du som sagt ha krediter på ditt konto, men sedan är det bara att klicka på ”Call phone”, slå numret på den virtuella nummerbrickan eller med tangenterna.

Ring billigt från Gmail

The Gmail Blog skriver att om du har ett Google Voice-nummer kommer det synas i mottagarens display, som också kan ringa upp dig på ditt nummer. Så här såg det ut för mig:

Ring i Gmail- iPhone

Denna funktion kommer göras tillgängligt för amerikanska Gmail-användare i första hand, men många internationella användare har redan fått tillgång till tjänsten. Google Operating System skriver att språket ”English (US)” måste vara aktiverat och att kredit bara kan fyllas på av användare i USA.

Gmail vs Skype

Det är ganska tydligt vem Google tävlar mot. Jag använder många av Googles tjänster dagligen och ser gärna lite konkurrens när det kommer till VoIP-samtal. Kan Google göra denna funktion tillgänglig för alla, hålla konkurrenskraftiga priser, erbjuda olika abonnemang och få ut en bra app till iOS och Android kommer Skype absolut ha anledning att arbeta hårdare.

Vad jag har förstått så finns det en del Skype-användare som använder Skype för att chatta, men i detta sammanhang vinner ändå Gmail stort. Google har otroligt många användare som dagligen läser e-post, bloggar, använder Docs och chattar. Det har inte Skype och  jag gissar på att detta blir Skype ömma punkt. Med en inloggning kan vi göra en stor del av våra internetsysslor (här måste jag nämna vikten av ett bra och säkert lösenord).

Kan Gmail bygga en bra tjänst kommer många inte se någon anledning att stanna kvar hos Skype.

Vad tror du? Läs mer hos: Engadget, Metro och ComputerSweden

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

1 kommentar »

  • Anonym skrev:

    Twitter Trackbacks…

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................