Start » iPhone, Programtips, Surfplattor » Wunderlist: Superbra gratis, synkande todo-app för de flesta

Wunderlist: Superbra gratis, synkande todo-app för de flesta

15 september 2011 2 kommentarer

Bild Wunderlist

På den senaste tiden har jag upptäckt några väldigt bra och användbara appar. En av dem är Wunderlist.

Wunderlist är som namnet antyder en listapplikation. Applikationen är enkel och funkar bra för alla slags listor. Det finns några ”extrafunktioner” förutom möjligheten att skapa listor: Du kan till varje listobjekt bifoga en anteckning (kan vara bra för att t ex förklara en lista för andra eller som en påminnelse för egen del), varje aktivitet kan även ha förfallodatum, alarm via epost eller push och prioritet.

Det finns också flera olika vyer i appen: Alla, stjärnmärkta, idag, i morgon, förfallna, avklarade (här är även datumet då du markarade aktiviteten som avklarad med).

Ytterligare funktioner appen erbjuder är att byta bakgrundsbild och lägga till nya aktiviteter via epost.

Bild: Wunderlist på iPad

Jag använder Wunderlist som en att-göra-lista samt inköpslista. Det fiffiga med appen är att den:

  • Finns för iPhone, iPad, Mac, Android och Windows samt i webbversion.
  • Synkar mellan de olika enhetena.
  • Det är enkelt att dela med sig av listor.
  • Funkar perfekt för samarbeten, tänk familjens inköpslista där varje familjemedlem snabbt kan skriva upp vad som måste inhandlas eller kollegor som tillsammans betar av en rad uppgifter.
Det bästa med Wunderlist? Det är gratis och jag vågar gissa på att många faktiskt skulle betala för den. Och du slipper jobbig reklam!

Men finns det inga nackdelar med Wunderlist? Jo. En sak jag irriterar mig på är när jag lägger till uppgifter via iPhone eller iPad. När jag skrivit i något och vill fortsätta listan måste jag klicka på fältet ”Lägg till ny aktivitet”. Jag hade gärna sett att man kunde mata in uppgifter på löpande band genom att välja ”klar”. På Mac är det lättare, kortkommandot CMD+N tar dig till uppgiftsfältet, skriv in din uppgift och tryck på ”enter”. Markören ligger kvar i fältet vilket jag uppskattar.

Till skillnad från shoppingappen Shop Shop som jag vanligtvis använder för större inköp kommer inte Wunderlist ihåg tidigare poster. Det innebär att du måste skriva om varje sak. Det skulle vara bra om den visade alla tidigare poster som börjar på ”M” när man skriver ”M”.

Hur som helst väger fördelarna över nackdelarna. Det är bara att ladda hem och testa. Nedladdningslänkar för:

Hoppas du blir nöjd!

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)

2 kommentarer »

  • 40 skolappar för Mac, iPad och iPhone [anteckningar, schema, lexikon, gtd mm] skrev:

    […] Wunderlist: Har du huvudet fullt med saker du måste göra funkar nog Wunderlist bra. Det är en att göra-app i vilken du skriver in dina uppgifter. Appen är gratis och finns för Mac, Windows, iOS, Android och webben. Läs mer om programmet i min artikel Wunderlist: Superbra gratis, synkande todo-app för de flesta . […]

  • 59 grymma iPad-appar du inte får missa skrev:

    […] dela listor med andra så dina barn/sambo/whatever kan lägga till det du glömt. Se min artikel Wunderlist: Superbra gratis, synkande todo-app för de flesta för mer information. Wunderlist är […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................