Start » Webbläsare » 10 skäl till att välja Firefox 4

10 skäl till att välja Firefox 4

20 mars 2011 Inga kommentarer

Firefox webbläsare På tisdag släpps nya Firefox 4. Webbläsaren innehåller en rad nya funktioner, men trots dess marknadsandelar är det tufft att tävla om platsen som den bästa webbläsaren. Med nya Internet Explorer 9, fantastiska Chrome och nyligen uppdaterade Safari är det inte lätt att välja.

PC för Alla har gjort en lista på 10 skäl till att använda Firefox 4. Här kan du se en nedbantad lista:

  1. Prestanda: Firefox startar och laddar sidor snabbare.
  2. Renare gränssnitt: välj ok flikarna ska visas på ”Chrome-sätt” (högst upp) eller som vanligt (under adressraden och bokmärksfältet). Med Programflikar kan du låsa flikar så att de alltid finns i webbläsaren.
  3. Flikgrupper: Som det låter. Du kan t ex ha en blogg-flikgrupp med WordPress-admin, Google Reader och andra sidor du behöver för att blogga.
  4. Synkronisering: Du kan synka inställningar, bokmärken, lösenord och flikar mellan olika datorer.
  5. Spårningsskydd: Du kan välja att webbplatser inte får spåra dig med cookies.
  6. Ny teknik: Stöd för bl a CSS3, multi-touch och 3D-grafik.
  7. Förbättrad säkerhet: Med HSTS skickas informationen alltid krypterad (om webbplatsen använder protokollet).
  8. Utökat stöd för HTML5
  9. Finns på flera plattformar: Windows, Mac och Linux
  10. Mängder av tillägg/extensions: Du kan få Firefox att göra, eller att bli, nästan vad som helst. (för fullständig lista se PC för Alla)

Jag kommer absolut testa nya Firefox. I dagsläget använder jag Chrome som huvudwebbläsare, men vissa sajter fungerar inte i Chrome, utan då öppnar jag Firefox eller Safari. För att surfa öppnar jag tyvärr aldrig Firefox- den är helt enkelt för långsam. Under samma tid som Firefox öppnas hinner jag hämta ett glas vatten. Därför ser jag positivt på Firefox 4 och hoppas på en riktigt bra webbläsare. Jag gillar Chrome, men skulle inte ha några problem med att lämna Chrome för Firefox om nya versionen är bättre. Har ju använt Firefox i många år innan Chrome fanns och då trivdes jag bra (förutom att den var seg).

Vilken webbläsare använder du? Kan du tänka dig att byta till nya Firefox?

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................