Start » Google, Webbläsare » 11 grymma tillägg för Google Chrome

11 grymma tillägg för Google Chrome

18 juli 2011 9 kommentarer

Google Chrome

Jag älskar Google Chrome! Webbläsaren är snabb, snygg och har tillägg, teman och annat godis. De flesta av oss har nog gått från Firefox till Chrome och var då vana vid massor av smarta tillägg/plugins. Pluginbiblioteket för Chrome växer och är nu väldigt stort. Det kan vara svårt att hitta de riktiga godbitarna och just därför tänkte jag i denna artikel tipsa om bra Chrome-tillägg. Tilläggen i listan är inte i någon särskild ordning.

1. Shareaholic Med Shareaholic kan du lätt dela med dig av länkar till bl a Facebook, Twitter, Evernote och Gmail. När du installerat tillägget får du en grön ikon i verktygsfältet. Du måste inte skapa ett konto, men jag har gjort det för att kunna välja vilka tjänster som ska vara synliga i Shareaholic-fönstret. För mig är t ex Tumblr och Reddit onödigt, medan jag istället har lagt dit svenska Pusha.

2. Better Gmail Better Gmail är ett tillägg för att just förbättra Gmail. Du kan t ex ta bort chatten, reklamen, fältet ”invite friends”, sidfoten och mycket annat. På så sätt kan du få en ren inbox som bara visar det du använder.

Google Chrome extensions: Extended Share for Google Plus 3. Extended Share for Google Plus Det här tillägget aktiverar en dela-länk med vilken du snabbt kan dela poster i Google Plus till Twitter, Facebook, Tumblr och LinkedIn.

4. Eye Dropper Smart tillägg för att välja en färg från en webbplats, kolla färgkoder mm.

5. Google Mail Checker Ikonen lägger sig i verktygsfältet och visar antalet olästa mail i Gmail. Du kan även klicka på ikonen för att öppna din inbox. Jag tycker att detta tillägg uppdateras snabbare än funktionen ”unread message icon” i Gmail Labs.

11 grymma Chrome-extensions: Google Shortcuts 6. Google Shortcuts Är du en Google-junkie är detta tillägget för dig! När du installerat det får du en ikon i verktygsfältet så att lätt kan nå dina favorittjänster hos Google. Själv har jag Gmail, Google Reader, Maps, AdSense, Analytics, Google Apps, AdWords, Chrome Web Store, Translate, Docs och Webmaster Tools. Det enda jag har att anmärka på är att listan inte stängs automatiskt när jag klickat på en ikon vilket innebär att jag inte direkt kan byta flik. Egentligen är detta plugin inte så användbart eftersom du kan placera vilka sidor du vill i bokmärkesfältet, men mitt bokmärkesfält är tillräckligt fullt i alla fall.

7. Minimalist for Google Reader Städa upp Google Reader genom att ta bort överflödiga länkar (t ex trends), ändra färger, lägg till egna länkar mm. Läs mer om Minimalist for Google Reader.

8. Minimalist for Facebook Städa Facebook med detta inlägg. Du kan gömma massor av fält och länkar, som t ex reklam, applikationer men även få exakt tidslag för en statusuppdatering.

 11 grymma tillägg för Google Chrome: Quick Note 9. Quick Note Smart liten Chrome-app som funkar bra för snabba anteckningar. Synkar med Diigo och också med Mac-appen Quick Note.

10.Diigo För att bokmärka, anteckna och dela länkar och innehåll på olika webbplatser. Allt sparas i Diigo-kontot.

11. Stop Autoplay for YouTube Jag avskyr när videor på YouTube startar utan att jag har tryckt på ”play”, särskilt om jag inte vet att det döljer sig en video bakom länken. Detta inlägg stoppar den automatiska uppspelningen på YouTube men buffrar videon, så när du är redo att se den är det bara att starta. Borde vara inbyggt i YouTube.

Vilka tillägg använder du?

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)

9 kommentarer »

 • Gambleputti skrev:

  Jag försöker vara restriktiv i mitt användande av tillägg eftersom erfarenheten lärt mig att man lätt segar ner sin webbläsare med för många.

  Regeln är nu att ett tillägg ska tillföra något som underlättar mitt användande. Finns många Sociala tillägg som man aldrig utnyttjat när man installerat dem.

  Mailchecker och RSS prenumeration använder jag. Hade tidigare Chrome to Phone, men det är nu inaktiverat, det var coolt men jag använde mest för att skicka länkar med appar till telefonen och i och med att android market fick funktionen att kunna installera direkt från webben försvann behovet.

  Jag har också Dropbox installerat såg jag när jag tittade efter, men den använder jag inte heller.

  Nu ska jag testa Google Shortcuts och Extended Share for Google+

 • Scary Mary (author) skrev:

  Tack för din kommentar! Jag märkte faktiskt också av tyngden av alla tillägg när jag använde Firefox, men jag har faktiskt hittills inte märkt av något i Chrome :) Annars håller jag med dig, för att allt ska rulla på så bra som möjligt är det bäst att använda det som man har nytt av.

 • Gambleputti skrev:

  Det är från Firefox erfarenheten kommer och därför bestämde jag mig för att vara restriktiv när jag gick över till Chrome. Framförallt inaktiverar jag de tillägg jag inte använder dagligen och drar igång dem om de behövs.

 • Internetblogg skrev:

  Stop Autoplay for YouTube är definitivt någonting som jag ska testa runt med, ju snabbare desto bättre. Personligen har jag kommit fram till att jag inte använder särskilt många tillägg men jag har fastnat för StumbleUpon, som då har ett tillägg till Chrome. Jag använder också Window Close Protector så att alla mina tabbar inte försvinner på en gång om jag råkar stänga ner Chrome.

 • Terese skrev:

  Hejsan! En van gammal firefoxanvändare blev visst lite sugen att prova chrome! Ska prova några av dina tips med! Mvh Terese

 • Johnny skrev:

  Använder knappt Google chrome..Vet inte varför, vanesak antar jag. Men funderar på att köra mer med det, bra tips på tillägg!

 • Erik skrev:

  Google Shortcut är ett måste för alla google-fans. Layouten är otroligt snygg faktikst. Tar en stund att lära sig alla ikoner bara.

 • De 10 bästa tilläggen för Chrome skrev:

  […] 11 grymma tillägg för Google Chrome […]

 • Mikael skrev:

  Det ända tillägget jag kör med är

  SMSnetwork for Chrome och Google Chrome Phone

  Håller helt med Gambleputti

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................