Start » Surftips, Webbapps » 44 gratis och användbara webbapplikationer

44 gratis och användbara webbapplikationer

25 november 2009 Inga kommentarer

Webbapplikationer kommer få mer och mer betydelse i våra liv framöver. Textdokument skrivs på Google Dokument, bilder redigeras online, viktiga filer sparas på nätet och möten sparas i onlinekalendrar. Google har meddelat att de kommer släppa Chrome OS- ett helt webbaserat operativsystem. Nu ska jag inte diskutera Chromes eventuella framgång eller misslyckande. Poängen är att allt fler företag inser fördelarna med applikationer som sköts i webbläsaren. Du är inte längre knuten till en speciell dator. Åker du på semester så har du alltid tillgång till dina filer, så länge du hittar en dator. Du slipper glömma externa hårddiskar och USB-minnen. Du kan lämna datorn hemma och slippa vara oroad för att den ska gå sönder eller bli stulen.

1097860_28521025

Är du nybörjare på det här med webbtjänster så har PC för Alla skrivit listat 44 gratisprogram som körs i webbläsaren. Så, om du vill testa lite webbapplikationer kan du börja med några på deras lista.

Personligen använder jag mig av Google Dokument, Dropbox, Flickr, Evernote (som jag dock har ett desktopprogram till, men det är inte nödvändigt) med flera. Jag tycker om att ha vanliga, traditionella program installerade på datorn av ett par anledningar. Dels går det snabbare och jag är inte beroende av en internetuppkoppling. Det gör producerar på datorn får gärna synkroniseras med en webbtjänst (t ex som Evernote). Då har jag tillgång till viktiga dokument om jag inte skulle ha med datorn (ovanligt) och jag har en backup.

Innan du börjar ladda upp ditt material till diverse servrar ska du vara lite kritisk. Vilka rättigheter har du till ditt material? Hur förvarar företaget det? Känner du till företaget? Vad händer med dina filer om det går i konkurs?

Om du använder molntjänster för att säkerhetskopiera dina filer så bör du ha ytterligare en backup. Jag rekommenderar att alltid ha ytterligare en backup, om det är filer du är rädd om. Ska du istället redigera lite bilder med Picnik är det kanske inte lika viktigt. Se bara till att fundera över dessa saker innan du börjar.

Andra bloggar om , , , , ,

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................