Start » Android, Programtips » 6 Android-apps som får dig att överge iPhone

6 Android-apps som får dig att överge iPhone

12 mars 2010 10 kommentarer

Android Market växer snabbt, men har ännu inte nått antalet applikationer som finns i Apples App Store. Däremot är Android ett väldigt omtalat operativsystem för mobiltelefoner. Telefoner säljs, folk twittrar och inte minst bloggar om de populära och kommande Android-lurarna och om det expanderande Android Market. Tommy K Johansson som driver Sveriges största dator- och IT-blogg skrev exempelvis nyligen om Android. Mashable har sammanställt en lista på 6 gratis Android-apps som kommer få oss att överge iPhone. Låt oss se vad Android bjuder på här!

 1. OpenHome Detta program ersätter den vanliga hemskärmen. Du kan byta utseende (skins) och fixa ikoner efter tycke. OpenHome erbjuder också animationer, t ex en Ubuntuinspirerad 3D-kub.

 2. Google Voice Fungerar för närvarande bara i USA.

 3. NESoid Vad sägs om en NES-emulator i din telefon? Spela gamla klassiker när du har lite tid över! NESoid finns i en gratisversion, men då kan du inte fortsätta spela en tidigare sparad session. Den fulla versionen kostar $3.49.

 4. Google Finance Håll koll på dina aktier. Begränsad till den nordamerikanska marknaden.

 5. Google Listen Här får du en app för podcasts, från the big G. Programmet tillåter streaming och nedladdning. Du kan också prenumerera på podcasts.

 6. Gmail och Google Calendar Kopplingen mellan Android-mobilen och Googles tjänster fungerar nästintill felfritt. Allt du gör i telefonen syns direkt på webben och tvärtom. Uppdaterar du din Google-kalender på din dator syns noteringen direkt i din mobiltelefon. Annat smågodis är trådade konversationer, etiketter och ”skicka som” (d v s skicka email från andra konton fast du är inloggad på ditt Google-konto).

Det jag personligen är mest lockad av är den sista punkten; integrationen av Gmail och Google Calendar. Annars måste jag säga att applikationerna på denna lista inte var heta- det finns bättre! Vad säger du, är du redo att överge din iPhone för dessa applikationer? Det är i alla fall inte jag!

Via| Mashable

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)

10 kommentarer »

 • tomas skrev:

  Finns även andra delar av Googles tjänster som synkar blixtsnabbt. Har du några GMail-kontakter? Jovisst, de dyker snabbt som attan upp i kontaktlistan på telefonen, vilket innebär att allt det där pilliga med att skriva in all information om alla kontakter kan göras bekvämt framför datorn istället för vid telefonen.

  Vill dessutom påpeka att det finns emulatorer för de flesta gamla Nintendo-klassikerna (NES/SNES/GB/GBC/GBA) samt Sega Genesis, och antagligen fler som jag inte sett. Men! Man är så gott som tvungen att ha en telefon med fysiskt tangentbord för att dessa ska ge någon underhålling (de funkar inte så bra med det virtuella). Antalet Androidtelefoner som säljs på svenska marknaden ligger på föga imponerande 1, den nya LG-telefonen som man ser reklam om på TV nu. Annars finns ju den föråldrade klassikern HTC Dream/G1 samt Motorola-telefoner som måste importeras.

 • tomas skrev:

  Menade förstås ”Antalet Androidtelefoner med fysiskt tangentbord som säljs på svenska marknaden ligger på föga imponerande 1″

 • Daniel Sundgren skrev:

  Finns ju emulatorer /nes/ etc, till iPhonen också, och temat dBar till ”jailbreak” iphonen tar ju luren till en helt ny nivå :p

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Thomas: Jag skulle nog vilja hålla med dig, att spela med emulatorer blir inte lika bra som med fysiska knappar. Däremot är det ingen anledning för mig att byta till en mobil med knappar. Då lirar jag hellre på ”riktiga” konsolen eller väntar på eventuell mobilanpassad version.

  @Daniel: Jo, jag har testat det. Men som jag skrev till Thomas, de är föga imponerande… Tyvärr!

 • Athanassios skrev:

  Överge min iPhone för 2 program som bara fungerar i USA, google mail och google calendar som finns även för iPhone..?? Ha haha ha…du sköjar eller??? Du får nog revidera denna artikelns rubrik lite tror jag….

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Athanassios: OpenHome, Nesoid och Google Listen funkar i Sverige och är inte webapps. Som jag skrev i artikeln är det Mashable som har komponerat listan som jag i slutet dissar. Detta eftersom applikationerna inte tilltalade mig.

 • Athanassios Ziampas skrev:

  Jag ger mig och ber om ursäkt….läste inte hela artikeln tidigare utan bara en del av det (de 6 punkterna).

 • 7 coola Android-apps skrev:

  […] 6 Android-apps som får dig att överge iPhone […]

 • Kristina skrev:

  Hej! Jag hittar inte openhome på android market, eller Google play som det heter nu. Vart ska jag leta då? //Kristina

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Kristina: Jag vet att utvecklarna av openhome blev utkastade (bannade) från Google Play (Android Market). Sedan dess får de inte ge ut appar där. Däremot kan nog appen finnas för nedladdning på andra sidor, du kan testa att googla. Jag skulle dock vara mycket försiktig att ladda hem appar från andra ställen än Google Play (även om det där också krävs en viss försiktighet, som överallt).

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................