Start » Tips, Windows » 6# Windowstips- töm papperskorgen fort samt infoga toppdomän snabbt

6# Windowstips- töm papperskorgen fort samt infoga toppdomän snabbt

16 augusti 2008 1 kommentar

Ibland ska man tömma papperskorgen. Istället för att dubbelklicka på papperskorgen och sedan välja ”töm”, kan du högerklicka på papperskorgen på skrivbordet och välja ”töm”. Detta tips var ju väldigt grundläggande så här kommer ett till: Detta är inte ett rent Windowstips utan funkar i IE och Firefox, även under Linux. Skriv in ”google” i adressfältet och tryck: ctrl+enter för ”.com” shift+enter för ”.net” ctrl+shift+enter för”org”

Intressant?

1 kommentar »

  • Stefan Ljungwall skrev:

    Då kan jag tipsa om hur man kan välja att lägga till .se när man trycker Ctrl + Enter i Internet Explorer:<br/><br/>Denna metod modifierar Registret i Windows och bör bara utföras om du har en backup, samt vet hur man återställer en sådan i händelse av systemkrash.<br/><br/>Öppna registereditorn (Start -> Kör -> skriv regedit och klicka OK).<br/>Navigera till HKEYCURRENTUSER/Software/Microsoft/Internet Explorer/Toolbar<br/>Högerklicka på ordet Toolbar och välj Nytt -> Nyckel.<br/>Döp denna till QuickComplete.<br/>Med denna nya nyckel markerad, högerklicka i det högra fönstret och välj Nytt <br/>-> Strängvärde, som också ska döpas till QuickComplete.<br/>Dubbelklicka på det nyskapade Strängvärdet och skriv (eller kopiera in) http://www.%s.se och klicka OK.<br/>Stäng Registereditorn.<br/>Klart. :-)<br/><br/>Jag tror att funktionen redan finns fr.o.m. Internet Explorer 7, men den saknas i tidigare versioner.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................