Start » Apple, iPhone » Apple tar bort Camera+ från App Store

Apple tar bort Camera+ från App Store

12 augusti 2010 2 kommentarer

Apple tar bort Camera+ från App Store

Camera+ är en av de bästa fotoapplikationerna till iPhone. Jag hade hört mycket gott om appen och beslutade mig för att köpa den förra veckan.

Teknikveckan skrev igår att Camera+ utvecklare TapTapTap hade skickat in en uppdatering av applikationen där det fanns möjlight att ta kort genom att klicka på volymknappen. Uppdateringen nekades av Apple med förklaringen att det kan förvirra användaren, samt att det går emot villkoren för iPhone-utvecklare. Men, genom ett litet hack (skriva in en adress i Safari på iPhonen) fungerar det i alla fall att ta bilder med volymknapparna.

Inget gott varar för evigt.

Idag meddelar istället MobileChrunch att Apple har tagit bort Camera+ från App Store. Detta är ganska stort, för det rör sig inte om någon porrapplikation eller något annat suspekt program. Apple gjorde ju själva reklam för Camera+.

Frågan är vad som händer nu, dels för utvecklare i stort, och dels för TapTapTap som tjänar storkovan med Camera+. Vilka konsekvenser kommer kontraktsbrott som detta ha för utvecklare? Kommer de vara permanenta eller kommer Apple mjukna efter en tid? Vad tror du?

Observera att om du har Camera+ installerad så påverkas du inte av detta (så länge du inte raderar applikationen).

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

2 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................