Start » Android, iPhone » Byta från iPhone till Android? 10 saker du bör veta

Byta från iPhone till Android? 10 saker du bör veta

9 november 2009 1 kommentar

Under det senaste halvåret har det släppts och offentliggjorts en rad intressanta mobiler med operativsystemet Android. Android har fått ganska stor plats i media och bloggvärlden- inte minst på den ”nya mikrobloggscenen” Twitter. Detta trots att Android har fått konkurrera med Apples nya iPhone som släpptes i somras.

Är du sugen på en Android-mobil och har använt iPhone tidigare? Då ska du ta dig en titt på Gizmodo’s artikel The iPhone-to-Android Switch: 10 things you need to know.

Artikeln tar bland annat upp följande punkter:

  • att all data lagras i Google-molnet och därmed inte synkroniseras med datorn (om du inte har ett program som fixar det). Med Google Contacts uppstår ett problem: alla dina kontakter, även de du mailar, synkroniseras med telefonen. Detta kan lösas.
  • Gmail fungerar perfekt: trådade konversationer, stöd för flera Gmailkonton och push är några av fördelarna.
  • Multitasking fungerar väl och snabbt. Dock kan det lagga lite ibland.
  • Android Market fungerar idag sådär: Program kan bara laddas ned via mobilen och inte datorn. Uppdateringar måste göras en och en. Jag antar att detta kommer förbättras inom kort.
  • Programutbud: Det finns många program i Android Market och det kommer inte bli ett problem att hitta vanliga apps som Facebook och Shazam (som ändå inte är vanligt). Den negativa aspekten är att alla program inte är lika välutvecklade som iPhones- ännu.
  • Videospelaren är i författarens tycke dålig medan musispelaren är ful och användarovänlig men stöder ”i gengäld” Ogg Vorbis.
Trots Androids nackdelar tror jag att Apple har dem att frukta: Vi som använder iPhone är är nöjda kanske köper nästa iPhone också. Problemet (för Apple) är om Android har kommit längre fram i utvecklingen så att ett skifte inte kommer medföra några större nackdelar för en iPhone-användare. Kommer alla populära apps vara välutvecklade och snygga, musik- och videodelen bättre och programutbudet större tror jag att Apple kan få sig en riktig match.
Andra bloggar om , , , , ,

1 kommentar »

  • Ilias Bennani skrev:

    Tack för lästipset. Jag kör ännu med min Nokia N95 8GB, men kommer byta nån gång nästa vår. Just nu är frågan om jag ska byta till efterföljaren till iPhone 3GS eller om jag ska satsa på Android.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................