Start » Webbapps » Case Converter: konvertera en text från versaler till gemener

Case Converter: konvertera en text från versaler till gemener

11 december 2008 1 kommentar
Letters

Ibland kan det hända att man får en text skriven helt med versaler (STORA BOKSTÄVER) och man är tvungen att skriva om den. Eller, ärligt talat så vet jag faktiskt inte om det händer ibland. Jag har nog aldrig varit med om det.

Hur som helst, med Case Converter kan du enkelt konvertera en text från versaler till gemener och gemener till versaler. Du kan även få texten att se ut som den ska, d v s med versal i början av varje mening. Det enda problemet är att namn inte skrivs med stor bokstav.

När du har konverterat klart din text kan du antingen klistra in den i ett dokument eller spara som ett textdokument, direkt från sajten (länk).

Via| Tecnoblog

Reblog this post [with Zemanta]

1 kommentar »

  • Ika skrev:

    Jo, det händer att man får texter enbart skrivna i versaler. har just drabbats av ett antal pdf-dokument med namnlistor skrivna i versaler, googlade och hittade hit. Stort tack för tipset, det här sparade massor av jobb. För namnlistor kan man välja ”proper case”, då skrivs varje ord med inledande versal. Enda minuset är att tjänsten inte kan hantera specialtecken – skandinaviska tecken och bokstäver med apostrof exempelvis – så dem får man putsa manuellt. Ikas senaste blogginlägg: Midsommarljus

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................