Start » Epost, Facebook » Facebook introducerar en ny meddelandetjänst (e-post)

Facebook introducerar en ny meddelandetjänst (e-post)

16 november 2010 5 kommentarer
Facebook mail

Igår presenterade Facebook sitt nya, moderna meddelandesystem: det är inget traditionellt e-postsystem vi pratar om, utan ett nytt sätt att kommunicera. En av de större nyheterna är att Facebook-användare nu kan skicka meddelanden utanför Facebook. Användaren kommer få en @facebook.com-adress. Det skiljer sig från den vanliga e-postmeddelandet då ett Facebook-meddelande inte kommer ha ämnesrader. Facebook är väldigt tydliga med att det här inte är email.

Social inbox

Här samlas e-post, chattmeddelanden och SMS mellan dig och dina vänner.

Organisering och filtrering

Alla meddelanden från en viss användare kommer finnas i en tråd, oavsett om det är chatt- eller emailmeddelanden. Meddelanden kommer filtreras; viktiga meddelanden hamnar i en inbox, mindre viktiga i en annan. Detta påminner om Gmails prioriterade meddelanden. Inkorgen kommer alltså ha tre mappar; messages (mellan dig och dina vänner), other (andra avsändare) och junk (skräp).

Integritet och inställningar

Du som användare kommer kunna fortsätta kontrollera vem som kan skicka meddelanden till dig. Meddelanden från obehöriga kommer då inte levereras till dig.

Bifoga bilagor

Du kan bifoga olika slags filer i dina meddelanden: foto, länkar och video.

Tjänsten kommer bli tillgänglig för användarna successivt under de kommande månaderna.

Jag kommer använda tjänsten när den blir tillgänglig, men jag är lite skeptisk. Särskilt när det gäller att lagra lite mer privata meddelanden. En tråd mellan mig och mina vänner som handlar om när vi ska ses kan jag utan problem föra på Facbook- och det är till sådana saker jag använder Facebooks meddelanden. Men att koppla ihop Facebook med privata SMS, nja. Jag vill nog veta mer om tjänsten innan jag överväger det.

Vad tycker ni om Facebooks meddelandesystem?

Läs mer: TkJ, SVD, DN, ComputerSweden, M3, SVT, AllFacebook

Andra bloggar om , , (Intressant?)

5 kommentarer »

 • Martin skrev:

  Jag tycker att facebook är väldigt spännande och det skall bli intressant att se vad för tjänster de kommer att ”klämma” in i FB. Den som lever får se! Mvh Martin

 • Nyheter i Facebook [Places, profil mm] skrev:

  […] Facebooks nya meddelandesystem har aktiverats för vissa användare. […]

 • 6 skäl till att Facebook-meddelanden rockar! skrev:

  […] För en tid sedan introducerade Facebook en ny, uppgraderad meddelandetjänst. Med denna närmade den sig e-posten. Men både Facebook och användare var noga med att påpeka […]

 • Olivia skrev:

  Hur skaffar man den här nya meddelande-tjänsten?? skulle underlätta något enormt att kunna skicka ”epost-liknande” meddelanden via facebook

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Olivia: Den rullas ut successivt. Jag har haft den ganska länge, men har kompisar som inte har den. Så du får nog vänta. Jag som har den kan bjuda in vänner, men jag vet faktiskt inte om de får tjänsten snabbare för det. 

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................