Start » Mobiltelefoner, Programtips » Fring- chatta och ring gratis med mobilen!

Fring- chatta och ring gratis med mobilen!

22 juni 2008 6 kommentarer

Mobilkommunikation är smart, snabbt och otroligt ultraportabelt- och det sträcker sig längre än röstsamtal och sms. Det är nu vanligt att både chatta och surfa med mobilen. Det finns ett flertal chattprogram för mobiltelefoner och jag tänkte idag tipsa om ett av dessa.

Fring är ett mobilprogram för både nytta och nöje. Med Fring kan du chatta, tweeta, ringa via Skype/SIP, kolla Facebook, kontrollera mailen med mera.

Programmets ”startsida” utgör en lista av dina kontakter: telefonkontakter, kontakter på Skype, MSN Messenger, Google Talk, Yahoo med flera. Du ser varje kontakts status och kan lätt starta en konversation. Det finns även möjlighet för filöverföring.

Du kan ringa dina kontakter från mobil till dator men även via SkypeOut eller en SIP-operatör. Att ringa via det sistnämnda, en SIP-operatör, kan bli väldigt billigt. Det finns stöd för bland andra VoipCheap, VoipBuster och VoipStunt.

Det bästa är att vara uppkopplad via WLAN för att dels undvika höga mobilräkningar (om du inte har abonnemang för datatrafik via mobilen) och dels för att kunna utnyttja tjänsterna snabbt. Du ringer då gratis till andra Skype, MSN, Google Talk och Fring-användare.

Många Voiptjänster erbjuder ofta ett antal gratisdagar vid påladdning av krediter, så har du tillgång till ett konto hos en sådan tjänst kan du ringa utan att betala (gäller oftast bara fasta telefoner). Mobiltaxor är låga. Sms inom Sverige kan vara gratis. Se varje företags prislista). När gratisdagarna är slut får du betala. Vill du inte betala kan du ladda på med mer krediter, för att fortsätta ringa gratis och använda krediterna till något som alltid kostar, exempelvis mobilsamtal. Enligt min erfarenhet är dock ljudkvalitén ganska dålig hos dessa företag, men det kan också bero att jag vid dessa tillfällen hade ganska dålig internetuppkoppling. Testa och se.

En funktion i Fring är Twitter. Det är väldigt lätt att uppdatera sin Twitter-status genom att välja kontakten ”Twitter” och skicka iväg ett meddelande. Du kan även följa vad dina vänner tweetar om.

Det finns även en add-on för att integrera Facebook med Fring. Du kan då uppdatera din status, skriva i vänners gästböcker med mera.

Med Fring får du tillgång till en Gmail Notifier så du vet när du fått ett email.

Fring är gratis och funkar på Symbian, UIQ, Windows Mobile och iPhone. Ladda ner Fring (iTunes-länk här).

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

6 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................