Start » Google » 4 saker Google måste fixa för att bli bättre

4 saker Google måste fixa för att bli bättre

22 januari 2009 2 kommentarer

Att Google har många populära tjänster är det ingen som kan förneka. Företaget har till och med fått äran att ”bli” ett välanvänt verb- att googla.

För några dagar sedan skrev jag om Googles 10 mest använda produkter. Google sök vann, följt av tjänster som Google Maps, Google bildsök, Gmail, Picasa och Google Earth.

Detta visar inte bara den enorma framgång Google har haft, utan även på deras mångsidiga produkter. Alla kan ha nytta av Google och dess tjänster.

Personligen använder jag aktivt följande tjänster: Gmail, Google Reader, Google sök och bildsök, Picasa, Google Maps, YouTube, Google Docs, Analytics, Adsense och Google Notebook.

Trots att Googles tjänster tillfredställer många av mina behov lämnar de fortfarande en del att önska.

Picasa

Picasa ger dig utrymme på webben för att lagra, visa och dela ut dina bilder. Tyvärr får du bara 1GB, vilket inte räcker särskilt långt om du vill lagra stora bilder. Öka utrymmet tack!

Onlinehårddisk

Microsoft har det, och de bjuder på hela 25GB. Google erbjuder än så länge ingen webbaserad hårddisk. 30GB skulle sitta fint, med synkronisering av lokala filer och mappar. En officiell Gdrive kanske är på väg.

Google Docs

Ett officiellt program som synkroniserar en/vissa lokala mappar med Google Docs vore smart. Klienten bör finnas för Windows/OS X/Linux.

Google Reader

Jag älskar Google Reader och använder ofta stjärnmärkningsfunktionen. Jag brukar dock ha en tanke med markeringen som jag glömmer bort senare. Därför vore stjärnmärkning med anteckning bra.

Vad vill du se för nya funktioner/uppdateringar?

Andra bloggar om , , ,

2 kommentarer »

 • Ilias Bennani skrev:

  Något jag verkligen saknar är en funktion i Gmail som bara visar olästa mail. Visst, jag kan skriva is:unread i sökrutan, men jag vill gärna ha en knapp som växlar mellan att visa alla mail och att endast visa olästa mail.

  Har hittat lite script för greasemonkey men de verkar inte fungera.

  BTW: Vilket WP-plugin använder du för att få upp funktionen ”Prenumerera på kommentarer till detta inlägg”? Vill också ha!

  Ilias Bennanis senaste inlägg:BT Voice: WalkieTalkie över Blåtand

 • Scary Mary (author) skrev:

  Jo, det är sant! Jag har aldrig tänk på det eftersom jag inte får så många mail- alla är på förstasidan och fetstilade :)

  Angående ”prenumerera på kommentarer”, kika här: http://txfx.net/code/wordpress/subscribe-to-comments/

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................