Start » Surftips » Läsvärda artiklar och tips från den senaste tiden

Läsvärda artiklar och tips från den senaste tiden

21 maj 2011 Inga kommentarer

Nyheter: om Google Maps, Twitter, Disqus mm

Som ni säkert har märkt har bloggen inte uppdaterats på en längre tid. Jag har varit upptagen med studier och kommer vara det under de kommande veckorna. Men idag är det fredag så jag bjuder på ett inlägg med intressanta nyheter och tips från den senaste tiden (vissa är nya medan andra är äldre):

  • Så påverkas du av cookie-lagen: Info för dig som har webbsidor. Från och med den 1 juli krävs samtycke från besökarna för att få använda cookies på en webbplats.
  • Disqus introducerar @mentions: Disqus följer Facebook och Twitters fotspår och ger nu användarna möjlighet att tilltala varandra med @mentions. Detta är en mycket god nyhet då kommentarerna på bloggar med Disqus ibland hamnar i löjligt många trådar.
  • Lättare att ladda upp filer på Google Docs: Du kan nu ladda upp mappar som behåller mappstrukturen (mappar i mappar fungerar alltså), uppladdningsruta i dokumentlistan, dra och släpp dokument från datorn till Google Docs (funkar inte med mappar). Kolla också in CloudMagazine.
  • Återfå bilder från iOS-backuper: Skulle du då din iPhone eller iPad stulen kan du med hjälp av Photo Rescue läsa in bilderna från dina säkerhetskopieringar. Appen är gratis om du bara vill se bilderna, om du vill exportera dem kostar den $4.99.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................