Start » Gmail, Webbapps » Google lanserar ljud- och videochatt för Gmail

Google lanserar ljud- och videochatt för Gmail

12 november 2008 Inga kommentarer
Image representing Gmail as depicted in CrunchBaseNu för tiden låter vi webbapplikationerna ta mer och mer plats. Nu är det dags att skippa ännu ett ”traditionellt” program, kanske. Jag pratar om Gmail som har fått stöd för ljud- och videokonversation. Detta är utan tvekan en god nyhet för att webbapps-beroende.

Google Video and Voice, som tjänsten kallas, fungerar genom att du laddar hem ett plugin. Ett flertal webbläsare stöds: Internet Explorer, Firefox, Safari och Google Chrome. ReadWriteWeb skriver att den nya funktionen kommer fungera för XP/Vista samt OS X 10.4 eller senare.

När du installerat pluginet som är gratis, kan du starta en chatt och aktivera den nya funktionen i options-menyn i chattfönstret.

Ibland kan det hända att man vill föra en konsversation med någon som inte har pluginet installerat. En god nyhet är då att de kontakter som inte har detta plugin kan både se och höra dig om du inleder ett samtal med dem. Otroligt smart!

Och Skype då?

Inte att förringa Google Video and Voice, men jag skulle inte kalla det en Skype-dödare. Skype kommer med fler funktioner och har redan vunnen mark bland ”vanliga” användare. Du kan dels kan du använda dig av Skype i mobiltelefonen och i XP/Vista, OS X och Linux, men även skicka sms, ladda ditt konto med krediter (eller köpa ett abbonemang) för att ringa dator-fasta telefoner/mobiltelefoner. Det kan du inte göra med Gmail, än. En annan negativ sida med Google Video and Voice är att videochattfunktionen inte finns i Google Talk. Kommer ni överge Skype för Gmails ljud- och videochatt?

Via| Macworld

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................