Start » Apple, iPhone » Mina första intryck av iPhone 3GS

Mina första intryck av iPhone 3GS

25 juni 2009 7 kommentarer

iPhone 3G S screenshot

I förrgår gjorde jag något som jag hade längtat efter väldigt länge. Jag köpte nämligen en iPhone 3GS (efter en lång fundering om jag skulle ta vit eller svart). Eftersom jag hade använt iPod touch så var ju själva ”wow-upplevelsen” gällande program och AppStore inte så jättestor, men några intryck jag har förstås.

Det första jag lade märke till var storleken. Vilken tur att jag hade klämt på en iPhone innan, annars hade jag blivit lite chockad över tjockleken jämfört med iPod touch. iPhone är bra mycket tjockare än touchen, vilket syns i fickan och känns. iPhone ligger bättre i handen, åtminstone för en fullvuxen människa.

”S” i iPhone 3GS står som de flesta vet, för speed. Under den senaste veckan har vi på olika sajter kunnat läsa om jämförelser mellan olika smartphones, exempelvis HTC Magic, iPhone 3G, Palm Pre och iPhone 3GS. Eftersom jag inte har testat vare sig HTC eller Palm så kan jag inte säga så mycket om dem, däremot så sköter sig iPhone 3GS utmärkt! Att öppna program går snabbt, maila bilder görs på ett par sekunder och Spotlight fungerar klanderfritt.

Jag som ny iPhoneägare är särskilt imponerad över växlingen mellan WiFi och 3G– jag hinner knappt låsa upp telefonen innan 3G är igång för att sedan blixtsnabbt övergå till WiFi.

Här följer lite andra intryck jag fått:

 • När ett textmeddelande mottages så visas det på skärmen
 • När ett email tas emot vibrerar telefonen
 • Kameran fungerar bättre än vad jag trodde, det går fort att ta kort, maila det och titta på bilder i kamerarullen. Däremot är kameran sämre än vissa andra mobilkameror men kvalitén duger gott och väl till publicering på internet och även framkallning av mindre kopior
 • Laddningen av iPhone 3GS går snabbt, vilket är bra för att batteriet tar också slut snabbt med push, och 3G/WiFi på. Glöm alltså inte laddaren hemma om du använder telefonen mycket.
 • Vad jag har förstått (rätta mig om jag har fel) så befinner sig högtalarna längst ner på telefonen vilket innebär att de ibland blir iförtäckta av handen.
Nedan kommer en exempelbild tagen med iPhone 3GS kamera:

iPhone 3GS kamera

Andra bloggar om , , , , , , , (Intressant?)

7 kommentarer »

 • Erik skrev:

  Högtalaren sitter undertill ja, tillsammans med mikrofonen på andra sidan dockningsporten…

  Eriks senaste inlägg:Telenor låter dig skicka sms & mms från datorn

 • krippe skrev:

  Väntar på att den ska släppas i Sverige.. måste ha den så fort den kommer. Tack för intressant läsning :), trevligt med lite intryck från nån som har lyckats få tag på telefonen redan.;) sjysst med bilden, är faktiskt nöjd tycker den verkar ta helt okej bilder i den här storleken i.af. Vill man ha riktiga bilder använder man systemkamera, men detta är mer än godkänt för att kunna ta med mobilen tycker jag….

 • Manou skrev:

  Gratis gratis för din iPhone 3G S! välkommen till klubben. Ser fram emot inlägg om iPhone

 • Scary Mary (author) skrev:

  Krippe: Precis, kameran var anledningen till att jag inte köpte 3G, jag är glad att jag väntade till 3GS. Och du har rätt, systemkameran får jobbet att ta större, bättre bilder. Impulsfoton får iPhone stå för :) Manou: Tackar! Glad att jag får vara med :)

 • Christian skrev:

  Vet du va den kommer kosta i sverige? För en 32 gb?

 • Scary Mary (author) skrev:

  Priserna har inte släppts än i Sverige.

 • iPhone 3GS: kamera, foto, film och speed - Scary Marys blogg skrev:

  […] har i ungefär en månad varit en lycklig och nöjd ägare av iPhone 3GS. Förutom telefonens tilltalande utseende fungerar den nästintill perfekt för mina […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................