Start » Google » Se hur mycket pengar du tjänat med AdSense Publisher Toolbar [Chrome-tillägg]

Se hur mycket pengar du tjänat med AdSense Publisher Toolbar [Chrome-tillägg]

18 januari 2012 4 kommentarer

Goole AdSense Publisher Toolbar (bild)

För dig som använder Google AdSense kommer här en trevlig nyhet: Google har släppt AdSense Publisher Toolbar. Verktyget är ett tillägg (plugin) för webbläsaren Chrome och låter dig snabbt se hur mycket pengar du tjänat på AdSense.

När tillägget är installerat kan du med ett knapptryck se:

 • Dagens inkomst
 • Gårdagens inkomst
 • Inkomster denna månad (hittills)
 • Förra månadens inkomster
 • Dina 5 bästa kanaler
 • Alla inkomster hittills
 • In-site overlays (när du är inne på din sida kan du se hur väl varje annonsenhet presterat under dagen/gårdagen/senaste veckan+direktlänkar till annonsenheterna på AdSense)
När du installerat tillägget måste du godkänna det en gång, sedan är det klart.

Google AdSense Publisher Toolbar ikon (bild)

Jag har just installerat AdSense Publisher Toolbar (som egentligen inte är en toolbar utan en liten ruta som ploppar upp om du trycker på ikonen) och jag gillar den! Att den visar alla inkomster sedan man började använda AdSense är roligt. Väljer man att visa in-site overlays så täcks varje annonsenhet över med en svart transparent ruta där namnet på annonsenheten står samt dess inkomster. Det smarta är att tillägget kommer ihåg ditt val om att visa in-site overlays, så nästa gång du besöker någon av dina sidor ligger rutorna kvar- men är uppdaterade!

Som sagt, jag gillar verkligen det här enkla pluginet. Men visst finns det saker att förbättra; jag hade gärna sett att användarna fick bestämma om ”top custom channels” ska visa den senaste veckan/månaden/dagen. Tillägget hade gärna fått visa antal klick, CPC och CTR. Sedan vill jag gärna ha ett kortkommando så man snabbt kommer åt rutan. Nu är det istället musklick som gäller. Vi får hoppas att fler alternativ kommer i en framtida uppdatering.

Så här ser min ruta ut (censurerad…):

Google AdSense Publisher Toolbar för Chrome (bild)

Du kan ladda ner AdSense Publisher Toolbar i Chrome web store (gratis).

Andra bloggar om , , , , (Intressant?

4 kommentarer »

 • AdSense Publisher Toolbar för Chrome: Se hur mycket du tjänat med AdSense skrev:

  […] För dig som använder Google AdSense på dina sidor finns en trevlig nyhet som jag nyss skrev om på min andra blogg: AdSense Publisher Toolbar. […]

 • Erik skrev:

  Det verkar onekligen vara ett bra verktyg. Själv har jag dock blivit en av alla dem som fått mitt adsense-konto avstängt utan någon vettig motivering så jag kommer inte få någon användning av det dock :( Eriks senaste blogginlägg: iPhoneplånbok – inspirerande projekt

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Erik: Fy vad tråkigt! Och det är väl i princip omöjligt att få kontot återaktiverat eller åtminstone få en anledning till varför de stängde av de. Vad hände med dina innestående pengar? Jag har för mig att jag läste en tråd om det hela på WN.

 • Adsense-tillägg för Chrome förenklar analys | JDahl skrev:

  […] Scary Mary för tipset! Förra inlägget Taggar: […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................