Start » Facebook » Facebook: Ansiktsigenkänning fungerar nu i Sverige

Facebook: Ansiktsigenkänning fungerar nu i Sverige

10 juni 2011 1 kommentar

Facebook Nu fungerar ansiktsigenkänning på Facebook i Sverige! Det skriver PC för Alla. Facebook analyserar användarnas bilder och ger förslag på vem det är (ungefär som Picasa och iPhoto). Jag skrev om detta för nästan ett år sedan, men det har alltså tagit ett tag för funktionen att nå vårt land.

PC för Allas artikel är inriktad på hur du gör för att stänga av denna funktion som är aktiverad som standard.

Så här stänger du av ansiktsigenkänning på Facebook

Stäng av Facebook ansiktsigenkänning 1. Gå till sekretessinställningar. Klicka på ”Anpassa inställningar”. Stäng av Facebook ansiktsigenkänning 2. Under ”Saker som andra delar med sig av” lite längre ner på sidan klickar du på ”Föreslå bilder på mig för vänner”. Facebook ansiktsigenkänning 3. Klicka på ”Aktiverad” och byt till ”Inaktiverad”. Glöm inte att klicka på OK-knappen längst ner till höger för att spara.

Ansiktsigenkänning på?

Väljer du att inte stänga av ansiktsigenkänningen kommer du kunna bli taggad av vänner, men du får ett meddelande när så har skett. Bra att veta är att du alltid kan ta bort en tagg, precis som vanligt.

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

1 kommentar »

  • Håravfall skrev:

    Geee, vad läskigt! Jag måste erkänna att jag dels inte använder mitt riktiga namn på Facebook vilket är skönt om man är lite nojig som jag är. Sen har jag även ändrat i privacy settings så att ingen ska kunna se taggade bilder på mig förutom jag själv. Folk lägger upp de mest hemska bilder på en och man vill ju inte vara tråkig och be dem ta ner dem, men det får räcka så. Nån tag som syns från min sida blir det inte. ;)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................