Start » Facebook » Rabattkriget fortsätter: Facebook Deals lanseras i Europa

Rabattkriget fortsätter: Facebook Deals lanseras i Europa

4 februari 2011 5 kommentarer

Facebook Deals till Europa- utmanar Groupon och kommande Google Offers Inte nog med det numera välkända och det nyligen presenterade Google Offers– nu ger sig Facebook in i leken i Europa!

Facebook Deals heter Facebooks rabattjänst som kommer presentera lokala erbjudanden utifrån positionen där man befinner sig, dvs Facebook Places. För närvarande är tjänsten tillgänglig i Frankrike, Storbritannien, Italien, Tyskland och Spanien, men fler länder kommer inkluderas så småningom.

För att nyttja ett erbjudande visar du endast upp telefonen för kassörskan, precis som med Foursquare. Du behöver alltså inte köpa någon kupong, skriva ut och ta med till butiken/restaurangen som Groupon kräver. När du använt erbjudandet kan du välja att dela det i ditt nyhetsflöde så dina vänner kan se det.

När jag såg det första erbjudandet i Sverige i Foursquare-appen blev jag positivt överraskad. Jag tror dock att Facebook har en stor fördel framför Foursquare: namnet. Det är inte bara ungdomar och sociala medie-nördar som använder Facebook, utan även föräldrar och ibland morföräldrar. De flesta har hört talas om Facebook, även om de själva inte använder det. Precis som med Google. Det är positivt. Jag har faktiskt använt Foursquare-erbjudanden några gånger och ingen kassörska har vetat hur de ska göra. Jag kan tänka mig att Facebook som varumärke ger mer förtroende pga dess berömmelse, men det krävs en kommunikation mellan beslutsfattare och övriga anställda. De som har kundkontakt måste vara informerade om de rabatter som finns.

De flesta erbjudandena genom Facebook ges av stora företag som Starbucks, Vodafone och Mazda. Det är naturligtvis inte dåligt, men jag hoppas på fler ”riktigt” lokala erbjudanden i stil med Groupons. Och för övrigt önskar jag att Groupon skulle lansera en iPhone-app där alla köpta kuponger syns så man slipper skriva ut dem. Det känns inte 2011. Att även kunna köpa deals i mobilen vore bra. Om ingen app kommer släppas skulle jag åtminstone vilja ha SMS- eller emailkuponger. Det vore smidigare.

Läs mer om Facebook Deals hos Gamsun. Vad tror du om dessa kupong/rabattjänsterna? Tror du att de alla kan vara framgångsrika och existera tillsammans eller kommer en ”vinnare” koras?

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

5 kommentarer »

 • Erik skrev:

  Jag tror helt klart att det finns stor potential i facebookrabatter och precis som du säger så kommer de nog långt på sitt varumärke. Det kan nog dröja ett rätt bra tag innan det är tillräckligt vanligt för att kassörskorna alltid ska veta vad de ska göra. Eriks senaste blogginlägg: Porsche reklam

 • Gambleputti skrev:

  Jag känner igen det där med förvirringen hos kassapersonalen. Inte en enda gång när jag utnyttjat ett 4sq-erbjudande har personalen haft koll, och en gång hade de inte en aning om vad det var och var tveksamma till att ge mig rabatt. Men det är ju mer ett kommunikationsproblem internt.

  Facebook places och deals kommer nog att sätta mer fart på detta och ta en stor del av marknaden, vilket jag tycker är synd, för både foursquare och Gowalla känns bättre som positioneringstjänster och jag har börjat använda foursquare som en guide när jag t ex ska ut och ta en öl med polare. Finns ju gott om tips man kan ta del av. Gambleputtis senaste blogginlägg: Vart tog hybriden vägen

 • crille30 skrev:

  Absolut lysande. Då kan man få ut sina produkter på ännu ett ställe. Så klart får man se vad det kostar i slutändan, knappast gratis. crille30s senaste blogginlägg: Kamagra Jelly

 • Daniel skrev:

  Testat Rabble-appen? Fungerar riktigt bra i Stockholm. :) kupongerna visas direkt i din smartphone, mkt smidigt och enkelt.

 • Anders skrev:

  Jag vill tacka för en bra artikel och ett intressant ämne, jag skulle vilja tipsa om hemsidan http://www.alladealer.se som är ett bra komplement i jakten på en bra deal, då du där kan få en bra överblick då hemsidan listar dealer från nästan Sveriges alla olika deal leverantörer (Groupon, Letsdeal, Lokaldealen, m.fl) samt som du kan ansöka om att få mail varje morgon med endast dealer från just din stad.

  // Anders

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................