Start » Operativsystem, Tips, Windows » 11# Windowstips: Flytta markören till föregående eller nästa ord snabbt

11# Windowstips: Flytta markören till föregående eller nästa ord snabbt

30 oktober 2008 1 kommentar

I min serie som handlar om Windowstips kan du hitta en del tricks som du inte visste om, eller som du kanske hade glömt. Idag är det dags för ett nytt tips som funkar i nästan vilket Windowsprogram som helst.

Ibland när man skriver en text kan man vilja ändra på ett ord som man tidigare skrivit. För mig är det helt uteslutet att använda musen för att flytta markören till önskad plats. När jag skriver är det tangentbordet som gäller. Du kan använda piltangenterna för att förflytta dig i texten. Nackdelen är att markören flyttas tecken för tecken.

För att flytta markören till föregående ord trycker du ctrl+vänsterpil och för att flytta markören till nästa ord trycker du ctrl+högerpil. Knepet fungerar också i adressfältet i webbläsaren. På Mac kan man använda alt+vänster/högerpil.

Via| Tutto Volume

Andra bloggar om , , ,

1 kommentar »

  • Stefan Ljungwall skrev:

    Ctrl + Högerpil går till nästa ord och Ctrl + Vänsterpil går till föregående ord. ;-)

    Tack! Bra-att-ha-tips! :-)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................