Start » Allmänt » 5 tjänster för webblagring

5 tjänster för webblagring

6 oktober 2008 3 kommentarerHos ReadWriteWeb läser jag en artikel om deras 5 favorittjänster för webblagring. Jag har tidigare gjort en jämförelse mellan olika alternativ, men det är alltid kul med fler tips. Det är väldigt smidigt att kunna komma åt de viktigaste filerna var man än befinner sig så jag förstår verkligen att fler och fler börjar lagra filer på nätet.


Box.net
Box.net är enligt författaren ett bra alternativ till webblagring, särskilt då den integrerar sig med en rad olika onlinetjänster som exempelvis Gmail, Zoho och Picnick. Du kan dela dina filer och utrymmet ligger på 1 GB. Det räcker gott och väl till textdokument. Det finns även betalalternativ med fler funktioner, mer utrymme och telefonsupport.


Live Mesh
Live Mesh erbjuder sina användare 5 GB utrymme samt ett online skrivbord som liknar Windows Vista. Du kan ladda upp alla filtyper men du kan däremot inte redigera dem i online skrivbordet. Artikelns författares favoritfunktion hos Live Mesh är kontrollen av ändringar i de mappar du synkroniserar. Dessa ändringar uppdateras automatiskt, mycket praktiskt. Med Mesh kan du dela med dig av dina mappar. Live Mesh fungerar på både PC och Mac.


DropBox
För att använda DropBox måste du installera ett litet program. En mapp skapas på din dator som automatiskt synkroniserar med DropBox, som sparar varje ändring av varje fil. Du kan dela med dig av dina mappar och ladda upp vilken filtyp som helst så länge den inte överstiger 350 MB och det erbjudna utrymmet ligger på 2GB. Betalalternativ finns. DropBox stöds av XP, Vista, Mac OS X och Linux.


Oosah
Det mest anmärkningsvärda funktionen hos Oosah är dess lagringsutrymme: 1TB. Du kan dock inte disponera utrymmet som du vill då tjänsten inte fungerar med textdokument, kalkylblad eller presentationer. Oosah stöder i gengäld integration med olika fototjänster som Picasa, Flickr, Facebook och YouTube. Du kan se bilder och videos från dessa ställen på en plats, istället för att besöka sidorna var och en för sig. Författaren uppskattar Oosah’s användarvänlighet medan han kritiserar uppladdningsprocesson som är onödigt krånglig. Du kan tydligen ladda upp flera filer vi samma tillfälle, men inte flera mappar.


JungleDisk
JungleDisk är en betaltjänst kopplad till Amazon. Programmet kostar $20 och därefter betalar (till Amazon) du för det utrymmet och den trafiken du använder. Med JungleDisk visas ditt utrymme hos Amazon S3 som en nätverksdisk på din dator och du kan dra och släppa filer mellan den virtuella disken och din hårddisk. JungleDisk finns för PC, Mac och Linux.


Det finns flera bra alternativ som inte fick en plats på listan, mer om detta i inläggets kommentarer eller i mitt inlägg om webblagring.

Via| ReadWriteWeb


Intressant?

3 kommentarer »

  • Klang IT skrev:

    Jag har använt Humyo som man hittar på humyo.com ett tag och siten fungerar finfint om man vill ladda upp några filer som sedan når från någon annanstans via Internet. Ytterligare en tjänst om någon inte är nöjd med tjänsterna på Scary Marys lista alltså.<br/><br/>Klang IT

  • scarymary skrev:

    Tack för ditt tips! Jag hade med Humyo i min egen jämförelse (http://scarymarys.blogspot.com/2008/06/12-tjnster-fr-webblagring-skaffa-en.html), men har själv inte testat den än. Har inte bestämt mig för en allt-i-ett onlinehårddisk än. Humyo är säkert bra, men för att göra en ”riktig” backup vill jag helst inte att det ska finnas ett raderas-autmatiskt-datum…

  • Klang IT skrev:

    Aha. Jag har bara som hastigast testat Humyo och än så länge ligger filerna kvar iaf. Humyo kanske inte är något för en backup, men den duger fint om man bara vill kunna nå filer från vilken internetansluten dator som helst under en period.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................