Start » Apple, Mjukvara » 6 sajter för att ladda ner gratis program till din Mac

6 sajter för att ladda ner gratis program till din Mac

22 augusti 2010 2 kommentarer

Mac apps

Det finns många program till Macdatorer som kör OS X. Många av dem är väldigt populära och finns även till Windows (och kanske Linux). Några exempel är Firefox, Google Chrome, Photoshop, Evernote och Spotify. Det finns också en hel del bra program som endast finns för Mac. Vi som är galna i våra datorer känner ofta till de bästa programmen oavsett genre, men det finns nästan alltid något nytt att upptäcka. För dig som ännu inte har så många program installerade på datorn finns ännu mer att upptäcka.

Idag får du tips på 6 sajter där du kan ladda ner gratis program till din Mac.

App Donkey

Varje applikation har en kort beskrivning så du vet vad den gör. Klickar du på en länk kan du se en längre beskrivning, skärmdumpar av programmet, recensioner och nedladdningslänk (som lägger programmet i en nedladdningskö. Sedan laddar du ned alla program samtidigt). App Storm meddelar att sajten har ett stort urval, men innehåller en del program som inte längre är gratis.

Open Source Mac

Ute efter öppen mjukvara? Då kanske Open Source Mac är något för dig. Här hittar du kända godbitar som Adium, Quicksilver, Handbrake, Cyberduck och fantastiska Smultron, men kanske också något nytt? Varje program har en länk som leder dig till en nedladdningssida. Tyvärr har flera av programmen på sajten slutat utvecklats.

FreeMacWare

Här hittar du många applikationer indelade i kategorier. Det finns en programbeskrivning men inga skärmdumpar.

FreeMacApps

Här finns ett lite mindre utbud av gratisprogram- alla program finns på förstasidan. För att lättare hitta det du söker finns också kategorier i vänsterspalten. Varje program har en beskrivning och en nedladdningslänk.

ThriftMac

Program indelade i kategorier med nedladdningslänk och kommentarer.

FreeSMUG

En redig blandning av applikationer, både bättre och sämre. De är indelade i kategorier. Vissa program har recensioner och screenshots, andra leder direkt till en nedladdningssida.

Och glöm inte…

Apple Downloads

Låt oss inte glömma bort Apples lista över applikationer. Här finns inte bara gratisapplikationer, men det står klart och tydligt vad som gäller (demo, freeware, shareware).

AlternativeTo

Den svenskutvecklade sajten som låter användarna tipsa om programalternativ. Här finns applikationer för Mac, Windows, Linux, iOS, Blackberry, Android, Symbian, Windows Mobile och webbapplikationer. Du hittar gratisprogram och betalprogram, men också kommentarer och nedladdningslänkar.

Via| App Storm

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

2 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................