Start » Mjukvara, Programtips, Windows » Bra program att installera på ny dator

Bra program att installera på ny dator

17 november 2008 5 kommentarer

Ohsohightech skrev nyligen ett inlägg om vilka program han installerar på en ny dator. Detta har utvecklats till en liten ”bloggkedja”. Jag känner mig lite smått utmanad när TkJ skrev att vi (Klang IT, Din IT-Kunskap, Mjukvara, Softtype, Scary Mary m fl) skulle hänga på.

Jag är väldigt duktig på att börja skriva blogginlägg men inte avsluta dem. Jag tänkte direkt på ett halvklart inlägg jag har i Google Docs som passar perfekt nu.

Jag använder inte länge Windows som operativsystem, men när jag gjorde det hade jag en drös med bra program. I min lista kommer ni kommer hitta många kända program, men även några mindre.

Mozilla Firefox
Anses av många vara den bästa webbläsaren. Har mängder av plugins så du kan anpassa Firefox efter dina behov och krav.

VLC Media Player
Spelar de flesta formaten och du behöver inte ladda hem en massa codecs.

Winamp
Min favorit musikspelare. Enkel att hantera och fyller sig funktion. Du kan även ladda hem skins för att byta utseende.

Foxit Reader Rapp PDF-läsare.

CCleaner Städar snabbt upp och rensar din dator från cookies, temporära filerwebb, historik, cachen med mera. Du kan även tömma papperskorgen, avinstallera program, rensa i registret.
µTorrent
Den populäraste bittorrentklienten. Lätt att använda.

Daemon Tools Bra verktyg för att mounta t ex image och iso-filer.

TimeAdjuster
Ibland visas undertexten man laddat hem före eller efter filmens gång. Detta kan justeras med TimeAdjuster.

Spybot Tar bort spyware och adware från din dator.

Ad-aware Tar bort spionprogram och håller din dator ren.

Evernote Helt otroligt bra anteckningsprogram. Men Evernote är mer än en anteckningdatabas. Spara bilder i text, programmet känner igen handskrift i bilder, spara webbsidor (webclips), scanna in bilder till Evernote, ha olika block och håll allt synkroniserat mellan PC, Mac, mobil (Windows Mobile och iPhone) och internet.

GIMP Gratis bildbehandlingsprogram för diverse operativsystem.

Picasa Organiserar dina foton, låter dig göra collage och ladda upp dina bilder till Picasa (lätt och snabbt).

FileZilla FTP-klient.

Digsby Ett kompetent alternativ till Windows Live Messenger som även integrerar Facebook (samt Facebok Chat), LinkedIn, MySpace, Twitter med mera.

Skype Ring dator-dator, dator-fast telefon/mobiltelefon, chatta och skicka SMS. I samma program. Bra priser jämfört med traditionella abbonemang.

Google Desktop Jag använder Google Desktop för att hitta filer snabbt, samt för att öppna program. Att aktivera Google Desktop och söka efter en fil eller öppna ett program går mycket snabbare än att öppna mappen och sedan leta efter filen.

Openoffice.org Kompetent Office-paket, som är gratis och har öppen källkod. Är inte alltför annorlunda i jämförelse med Microsoft Office.

Spotify Mjukvaran till den mest hypade musiktjänsten just nu får några megabyte på min dator.

Avast! Gratis antivirusprogram för privatpersoner.

7-Zip Gratis arkivhanterare, open source.

Windows Live Writer En otroligt bra och gratis produkt från Microsoft. Med denna bloggredigerare kan du blogga offline. WLW stöder taggar, pingbacks, bilder, videos, stavningskontroll med mera.

Nu har jag säkert glömt några program jag använde (det var relativt längesen jag körde Windows), men de viktigaste har jag med. Även Bloggliv och Caught in the act har skrivit sin lista på bra program till datorn.

Vilka program installerar ni?

Andra bloggar om , , , , , , , , (Intressant?)

5 kommentarer »

 • buddy jesus skrev:

  Det stod väl ingenstans att det skulle vara windowsprogram? ;)

  buddy jesuss senaste inlägg:Jam session

 • Scary Mary (author) skrev:

  Sant! Jag har dock redan skrivit om program jag använder i Ubuntu och ett till liknande inlägg är på gång. Därför valde jag att skriva om Windowsprogram :)

 • Vad installerar du efter nyinstallation av datorn? | Bloggliv skrev:

  […] Scary Mary – Bra program att installera på ny dator […]

 • Snabba surftips om SEO, WordPress trixande, matskrivande, bildredigering online samt programvaror skrev:

  […] om vad folk installera på en ny dator eller efter en ominstallation finns här och här och här och här samt här. Själv kommer jag inom kort uppgradera operativsystem på min MacBook och då […]

 • Veckans inlägg 17/11-23/11 - Scary Marys blogg skrev:

  […] Bra program att installera på ny dator ZoneAlarm Pro gratis imorgon! Information om USB 3.0 tillgänglig Safari 3.2- ny uppdatering Gratis ZoneAlarm Pro- nedladdningslänk Web 2.0-ikoner i origami Kuddar föreställandes OS X-ikoner Gör roliga bilder med Photofunia Moyume- ditt liv i bilder [bildmicroblogg] Fräscha upp Gmail med 30 officiella teman Let me google that for you- spela in sökningar Wikimapia: Google Maps och Wikipedia i ett Önskelista och Wishlistr- önskelista online [julklappar] […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................