Start » Apple, iPhone » Allt om iPhone 4- recensioner, nyheter, länktips mm

Allt om iPhone 4- recensioner, nyheter, länktips mm

28 juni 2010 3 kommentarer

iPhone 4 har precis börjat levereras och säljer som smör. Macworld rapporterar att över 1.7 miljoner exemplar av iPhone 4 har sålts, och det ”bara” i 5 länder! Flera butiker i USA sålde slut på iPhone 4. Det råder alltså en iPhone-hysteri.

I och med att den nya iPhone har börjat säljas svämmar internet över av recensioner, bilder, tips och annat. I det här inlägget sammanfattar jag den senaste veckans iPhone 4-nyheter:

Endgadget har en lång recension med fina bilder, likaså CNETBoy Genius Report har en recension i punktform med ett bildgalleri. Gizmodo har samlat läsares recensioner av iPhone 4. Här finns både citat, videos och bilder. Du bör också ta dig en titt på The New York Times recension av iPhone 4.

Vad kom dessa recensenter fram till? Jo, att iPhone 4 är en supertelefon!

Trots de hyllande recensionerna har flera användare uppmärksammat ett stort problem: signalstyrkan försämras när iPhonen hålls i handen. Steve Jobs svarade i ett email att man helt enkelt inte skulle hålla telefonen på det sättet. En lösning på detta problem skulle vara att använda ett iPhone-skydd eller Apples iPhone 4 Bumpers- gummibanden i olika färger. En billigare och mindre sofistikerad lösning kan vara att täcka antennområdet med en tejpbit.

Apple har också meddelat att den vita modellen inte kommer bli tillgänglig förrän andra halvan av juli. Detta eftersom det har visat sig vara svårare att tillverka den vita modellen.

BoingBoing visar hur bra bilder iPhone 4 tarSvenska Macworld redogör kort för amerikanska Macworlds test där iPhone 4 har en av de bästa kamerorna och den bästa videokameran. Dock var inga mobiltelefoner från Sony Ericsson och Nokia med i testet.

iPhoneguiden.se rapporterar att iPhone 4 är jailbreakad. Jailbreaken är inte tillgänglig för allmänheten, men jag nämner det eftersom en kommande jailbreak kanske är nära- och intressant för många!

Som svensk operatör är Telenor först med att erbjuda förhandsbokning av iPhone 4 16GB. iPhone 4 säljs genom förhandsbokningen med abonnemanget Telenor FastPris Sverige och ger obegränsade samtal, SMS, MMS och mobilsurf inom landet till priset av 699 kr/mån i 24 månader. iPhonen har inget engångspris utan ingår i månadspriset.

Apples nya iPhone kommer släppas i Sverige i slutet av juli, om allt går som planerat. Rykten påstår att iPhone 4 släpps den 31 juli, men det är naturligtvis inte bekräftat.

Vill du ha den nya iPhonen nu har du ett par alternativ: köp den utomlands själv eller genom en vän (var försiktig med att handla från vem som helst och ge pengar i förskott!), eller så köper du den på Blocket (ännu en gång; var försiktig!). Expressen skrev igår att iPhone 4 säljs på Blocket, och mycket riktigt, för mellan 9-10000 kr kan man få iPhone 4 i sina händer.

Avslutningsvis vill jag tipsa om ytterligare två länkar:

10 appar som förbättrar sommaren Magnus Betnér hatar Steve Jobs

Har du funderingar, andra nyheter eller tips får du gärna lämna en kommentar.

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)

3 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................