Start » Mjukvara, Programtips » AlternativeTo- hitta alternativ till vanliga program

AlternativeTo- hitta alternativ till vanliga program

16 mars 2009 3 kommentarer

AlternativeTo- hitta alternativ till vanliga program

Grabbarna som driver bloggen Ohsohightech verkar vara väldigt driftiga. De har inte bara en intressant blogg, utan de lanserade för några månader sedan en användbar tjänst som kallas för Frågor. Igår avslöjade de ett nytt projekt: AlternativeTo.

AlternativeTo är en tjänst som hjälper dig att hitta alternativ till vanliga program. Det spelar ingen roll om du kör Windows, OS X, Linux eller webbapplikationer- här kan alla hitta nya program!

Så här funkar AlternativeTo

Det hela är väldigt enkelt. Man väljer det program man inte tycker om och får sedan en rad alternativ. Exempel: Du gillar inte alls Internet Explorer och vill byta ut det programmet. Då klickar du på ”find alternatives” och en lista på alternativa program dyker upp. Du kan direkt gå till tillverkarens hemsida, läsa/skriva kommentarer, eller om du är medlem, ”gilla” programmet.

Du kan även navigera via taggar, operativsystem, sökfunktionen eller olika listor som ”nytt” eller ”populärast”.

AlternativeTo

Vad skiljer AlternativeTo från andra programsajter?

AlternativeTo har inga programkategorier som de flesta andra sajter har (t ex ”kontorsprogram”, ”internet” och ”diskverktyg”. Du navigerar istället via operativsystem, taggar eller listor.

Killarna uppmuntrar tvåvägskommunikation med likes och kommentarer. Eftersom upphovsmännen är svenska, driver en populär blogg och är aktiva inom de sociala nätverken känns tjänsten mindre hierarkisk och mer verklig än andra programsajter.

Användarvänligt à la Web 2.0

Sidan är överskådlig, snygg, det är lätt att hitta rätt och det verkar som att killarna satsar på användarskapat innehåll. Du kan inte bara ge feedback på sajten i sig: du kan också föreslå program och rösta på de enligt dig bästa applikationerna.

AlternativeTo är på engelska, vilket borde locka fler användare. Inloggning sker bl a via Open ID, Twitter, Flickr eller Facebook Connect- ingen jobbig registreringsprocess.

AlternativeTo befinner sig i betaversion, men jag tycker killarna hittills har gjort ett bra jobb. Jag ser mycket potential i sajten och hoppas att det går bra.

Uppdatering: AlternativeTo har nu en avdelning med applikationer för mobiltelefoner. Den fungerar precis som ”vanliga” AlternativeTo. Följande operativsystem finns med på sajten: iOS, Windows Mobile, Android, Blackberry och Symbian S60.

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

3 kommentarer »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................