Start » Webbläsare » Smart funktion i nya Google Chrome: Sökbara inställningar

Smart funktion i nya Google Chrome: Sökbara inställningar

16 mars 2011 1 kommentar

Google Chrome

Googles populära webbläsare Chrome uppdaterades nyligen och en av nyheterna var inställningarna. Eller rättare sagt, utseendet för inställningarna. Tidigare användes ett fönster för att redigera inställningar medan inställningarna i den nya versionen av Chrome visas i en flik.

Det smartaste med Chromes nya interface är att du kan söka i inställningarna. Du behöver alltså inte veta var en viss inställning finns. Bilden nedan illustrerar det hela (klicka för större bild): Google Chrome: sökbara inställningar i flik

För att komma till inställningarna klickar du på skiftnyckeln i det högra hörnet och väljer ”inställningar”, alternativt ⌘; på en Mac. Inställningarna öppnas i en ny flik som fokuseras direkt.

Jag blev faktiskt lite förvånad över att se inställningarna i en flik i stället för ett fönster, som jag är van vid. Först gillade jag inte fliken, men jag börjar vänja mig nu (även om jag faktiskt föredrar fönstret). De negativa sakerna är att det tar någon millisekund längre att se inställningsalternativen, samt att när jag stänger inställningsfliken fokuseras den högra fliken (dvs inte den fliken jag använde innan jag öppnade inställningarna).

Vad tycker du?

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

1 kommentar »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................