Start » Programtips » Confession: A Roman Catholic App [bikta dig med iPhone]

Confession: A Roman Catholic App [bikta dig med iPhone]

10 februari 2011 Inga kommentarer

Confession: A Roman Catholic App- bikta dig i iPhone

Programutbudet i App Store är enormt och du kan hitta massor av användbara och totalt onödiga applikationer ur många kategorier. Jag gillar att tipsa om spännande och annorlunda applikationer som inte når topplista, så länge de har ett någorlunda intressant syfte.

Igår upptäckte jag Confession: A Roman Catholic App (iTunes-länk) som riktar sig till just katoliker. Appen är tillverkad av Little iApps och är tänkt att användas under bikten .

Utifrån de 10 budorden får du genomgå en prövning av ditt samvete. Du börjar med att skapa en användare, ange dina uppgifter och välja ett lösenord. Genom att bocka för påståenden skapas dina synder i appen. Sedan är det dags för bikten, bönen och förlåtelsen.

Appen är godkänd av en katolsk kyrka i USA, men enligt Metro är Vatikanstaten inte alls med på noterna och menar att man inte alls kan bikta sig via iPhone.

Confession: A Roman Catholic App- bikta dig i iPhoneConfession: A Roman Catholic App- bikta dig i iPhone

Jag är inte katolik, men provade applikationen på skoj. Som ni ser på bilden till höger är rullisten högt upp. Det betyder att jag har syndat, och att listan uppenbarligen är lång.

Vad tror du om kombinationen religion och iPhone-appar av denna sort? Att religionen existerar på internet är det ingen tvekan om. Jag anser det vara av största vikt att kommunicera via sociala medier i dag, även för religiösa ledare. Dels blir det ytterligare en kommunikationskanal, de når ut till fler och nyfikna kan få kunskap på ett helt annat sätt än tidigare. Till iPhone har det under en lång tid funnits en uppsjö av appar som har med religion att göra, allt från bibeln till koranen till böneböcker till biktappar. Det ska bli intressant att se hur detta kommer utvecklas. Kanske man i framtiden kommer kunna bikta sig via videosamtal? Och i så fall, kommer det av denna anledning uppstå en ny schism mellan två eller flera parter där några vill utvecklas tillsammans med tekniken?

Confession: A Roman Catholic App kostar 15 kr i App Store.

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................