Start » iPhone » Detaljerad recension av iPhone 4

Detaljerad recension av iPhone 4

5 juli 2010 1 kommentar

Snart händer det. iPhone 4  kommer släppas i Sverige. Förmodligen blir det juli eller början av augusti. Men trots dess frånvaro i svenska butiker finns det svenskar som idag äger en iPhone 4. En av de är Skrufve, känd från Macworld och sin blogg.
Han har skrivit en lång och detaljerad artikel på Macworld där han redogör för telefonen i sig, dess funktioner men även hans uppfattningar om den.
Artikeln är som sagt, detaljerad, men på Scary Mary hittar du de viktigaste punkterna från recensionen. Jag har tidigare kort redogjort för amerikanska recensioner, men jag tycker det är viktigt med en svensk recension; den är på svenska, den handlar om svenskt 3G och annat som kan skilja en svensk användare från en amerikansk.
 • Skrufve inleder med några ord om den nya designen. iPhone 4 bör nästan ses som ett konstverk.
 • Jämfört med föregångaren iPhone 3GS ligger den bättre i fickan men sämre i handen.
 • iPhone 4 har, precis som föregångarna, problemet med smutsig skärm.
 • Skribenten är imponerad av den nya, otroligt skarpa Retina-skärmen. Som ett resultat av detta blir ouppdaterade applikationer lidande och “fular” ner iPhonen med sin pixelhet.
 • Telefonen beskrivs som mycket snabb. Inget laggar och spelen rullar på perfekt.
 • Gällande nätverk så surfar man snabbare både via 3G och WiFi tack vare HSUPA och 802.11n.
 • Steve Jobs stoltserade med 40% bättre samtalstid än 3GS, samt en rad andra förbättringar. Medan iPhone 4 verkligen har bättre batteritid än 3GS, undrar skribenten om den är så mycket bättre som Jobs hävdar.
 • Tack vare det nya GPS-chipet hittar telefonen snabbare och mer exakt sin position.
 • Kameran, som är en av höjdpunkterna i iPhone 4, har uppdaterats och tar nu riktigt bra mobilbilder.
 • Videokameran som kan spela in i HD gör det med ett gott resultat. Det större problemet verkar vara att man manuellt måste ställa om fokuspunkten om man filmat i t ex makroläge. Att ladda upp videoklipp i HD från telefonen fungerar inte.
 • Skribenten rekommenderar att den som tar mycket bilder och filmar en del köper 32GB-versionen av iPhone av den enkla anledning att 16GB snart fylls upp.
 • När iPhone 4 började säljas kom snart rapporteringar om antennproblem. Höll man handen ovanpå antennerna tappade man täckningen. Skrufve upplever att staplarna försvinner, men samtalskvalitén påverkas inte. Han gissar på att om mottagningen från början är god påverkas inte samtalskvalitén, men om man från början har kanske två staplar blir det värre och samtalet kanske bryts.
 • FaceTime fungerar riktigt bra i sig. Att båda parter måste ha iPhone 4 och ringa över WiFi är naturligtvis en nackdel.
Det slutliga rådet från Skrufve är ”köp”!
Jag är naturligtvis sugen på iPhone 4, men kommer inte köpa den. Jag har inte tillräckligt god ekonomi och jag är faktiskt supernöjd med min 3GS, fortfarande. Jag måste bara sluta titta på recensioner som visar bilder på iPhone 4 och 3GS bredvid varandra.
Läs artikeln hos Skrufve eller Macworld. Där får ni, förutom en bra recension av iPhone 4, se bilder och videoklipp på och av iPhone 4.

Handla iPhone-tillbehör från iPhonebutiken.se

Andra bloggar om , , , , (Intressant?)

1 kommentar »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................