Start » Mjukvara » Populära Evernote köper populära Skitch

Populära Evernote köper populära Skitch

18 augusti 2011 Inga kommentarer

Evernote köper populära Skitch

Via Macpro fick jag nyss reda på att Evernote har köpt Skitch. Evernote är en av mina favoritapplikationer för Mac och iPhone; ett anteckningsprogram (och mycket mer) som synkar automatiskt mellan olika enheter. Skitch är ett annat favoritprogram med vilket man tar skärmdumpar- screenshots- och sedan redigerar dem. Du har säkert sett en sådan redigerad skärmdump på min blogg.

På sin blogg pratar Evernote om att ta det nästa steget: mot nya applikationer och det genom att köpa Skitch. Programmet kommer utvecklas men behålla deras omtyckta funktioner. Så vi kommer inte bara få se ett bättre Skitch utan också ett steg för detta superprogram mot andra operativsystem.

Redan nu har det skett några förändringar och det kommer fler! Bland annat blir Skitch (Mac App Store-länk) gratis i Mac App Store (kostade tidigare $19.95), utan reklam och begränsningar (det kommer dock exklusiva funktioner för Evernote premium-användare). Du som aldrig använt Skitch kan göra det med ditt Evernote-konto.

Du kan t ex dra en bild från Evernote (Mac App Store-länk) direkt in i Skitch och börja redigera den. Sedan är det bara att dra den tillbaka till Evernote så synkas den till ditt konto.

Jag hoppas att Evernote kommer ta väl hand om Skitch, för det är ett mycket bra program, precis som Evernote. Först blev jag lite förvånad över köpet eftersom det handlar främst om bilder, men nu tycker jag det är ett smart köp. Evernotes starkaste sida är anteckningar, klippfunktionen och dra-och-släppa filer- inte bilder (det finns inget snyggt bildbibliotek inbyggt). Så förhoppningsvis kommer det bli bättre på den fronten.

För mer information se Evernotes blogg.

Skaffa Evernote du också och få en månad premium gratis!

Andra bloggar om , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................