Start » Facebook » Facebook lanserar GPS-tjänst

Facebook lanserar GPS-tjänst

17 mars 2010 Inga kommentarer

Facebook kommer nästa månad förmodligen lansera en ny lokaliseringstjänst. Den skulle enligt The New York Times fungera så att användarnas position dyker upp i nyhetsflödet. Enligt en källa med kännedom om projektet har Facebook arbetat med tjänsten i ungefär ett år, men de har väntat med lanseringen därför att den stora massan skulle vara redo. GPS-funktionen kommer finnas i två versioner: en för det ”vanliga” Facebookandet och en för tredjepartsutvecklare av Facebook-apps.

Tack vare tjänster som Brightkite, Gowalla och Foursquare vill jag påstå att Facebook kommer ha det lättare att få användarna att dela sina positioner. Detta om det inte kräver så mycket arbete.

I dagsläget vet vi inte exakt hur denna information kommer se ut. Om min position dyker upp i flödet pga att jag med mobilen klickat på ”share my position” och that’s it, då undrar jag hur mycket framgång tjänsten får. Å ena sidan har Facebook ett otroligt stort och aktivt medlemsantal. Å andra sidan är vi vana med funktionsrika apps som Gowalla och Foursquare. Å tredje sidan används Facebook av många som inte är särskilt bevandrade inom nya teknologier/sociala medier.

Jag tror att det blir svårt för Facebook att locka bort oss från t ex Gowalla, men däremot har de alla chanser att introducera denna teknik för drygt 400 miljoner människor. Det är inte illa.

Via| PC för Alla

Andra bloggar om , , , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................