Start » Facebook, Sociala nätverk » Facebook köper Instagram för en miljard dollar

Facebook köper Instagram för en miljard dollar

10 april 2012 1 kommentar

Bild på Facebook och Instagram

För några timmar sedan blev det offentligt att Instagram har köpts upp av Facebook till summan av 1 miljard dollar. Världens största sociala nätverk äger nu ett annat riktigt stort och växande socialt nätverk.

Men vad kommer det här betyda för oss användare?

Mark Zuckerberg skriver om uppköpet i sin blogg och menar att det nu är viktigt att bygga vidare på Instagram istället för att bara försöka integrera den tjänsten i Facebook.

I sin bloggpost skriver han att:

  • Vi i fortsättningen kommer kunna dela bilder till andra sociala nätverk
  • Användarna kan välja att inte dela bilder på Facebook
  • Instagram-kontakter och Facebook-vänner kommer hållas åtskilda
Så kärnan i Instagram kommer vara den samma även i fortsättningen, men Facebook kommer garanterat att utveckla tjänsten och koppla den till Facebook i större utsträckning än idag. Jag tänker att bilder laddas upp på Facebook automatiskt om man inte specifikt anger att man inte vill det, geotaggade Instagram-bilder kanske integreras i den personliga kartan, Facebook-inloggning krävs för att registrera sig på Instagram osv. Kanske vi kommer kunna applicera Instagram-effekter på foton som laddas upp via dator.

Rädda Instagram!

Reaktionerna på Facebooks shoppingrunda har varit ganska negativa. Visst, några är glada och hoppas på att Instagram med hjälp av Facebook kan bli ännu bättre men många ser ganska mörkt på Instagrams framtid. De är helt enkelt rädda över att Facebook kommer ha kontroll över ytterligare en stor tjänst samt att de kommer förstöra den. Å andra sidan är ju en ständigt växande medlemsskara på över 30 miljoner användare svår att ignorera. Och ett misslyckat Instagram är givetvis ingen bra deal. Förhoppningsvis kommer Facebook bidra med resurser så Instagram kan bli bättre- please – för Facebook är ju inte direkt känt för att ödmjukt lyssna på sina användare.

Ta backup på dina Instagram-bilder

Oavsett om du känner dig oroad över uppköpet eller inte kan det vara skönt att ha en backup på dina bilder. Det finns flera sätt att säkerhetskopiera dina bilder på, men Instaport och Copygram är två enkla tjänster (båda tjänsterna döper filerna till datumet då bilderna togs, men Copygram har fördelen att lägga till använt filter).

Vill du ha en backup på dina bilder från och med nu kan du använda den fantastiska tjänsten ifttt. Då kan du välja att spara varje ny bild du tar i din Dropbox.

Läs mer hos Instagram och ComputerSweden.

1 kommentar »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................