Start » Mobiltelefoner » Nokias Ovi Store har öppnat

Nokias Ovi Store har öppnat

28 maj 2009 Inga kommentarer
A logo with the word 'Ovi' is projected onto a...

För en tid sedan skrev jag om Nokias Ovi Store som nu har slagit upp portarna! Hos Ovi Store kan du ladda hem spel, podcasts och applikationer till din mobiltelefon. Tyvärr blev starten för Ovi Store inte särskilt lyckad med ett stort tryck från Nokiaanvändare och servrar som inte höll.

Av Nokias mobiltelefoner kan ca 50 av dem koppla upp sig till Ovi Store direkt. För att detta ska fungera så måste man ha laddat ner applikationen Ovi Store, vilket är gratis. Nokias kommande flaggskepp N97 kommer som första mobil släppas med Ovi Store.

Det ska finnas över 20 000 applikationer än så länge, allt från spel till widgets till ringsignaler.

Ovi Store som koncept är inte speciellt nyskapande, särskilt om man tänker på Apples AppStore som verkar ha fungerat som förebild. Det behöver inte vara negativt, tvärtom. Nokia har haft tid att lära sig av AppStore och utveckla nya idéer. Än så länge tror jag inte att Ovi Store kommer stå som en start konkurrent mot AppStore av ett par anledningar: 1. Antalet program. AppStore har en otrolig mängd program. Även om Ovi Store sägs ha 20 000 program är det ju inte renodlade program. 2. Ovi Store är ännu inte så känt av massan- kommer säkerligen ändras med tiden 3. Nokias mobiler är ganska sega, vilket gör att en anslutning till Ovi Store tar längre tid än att starta AppStore. 4. Tjänsten är seg och sökningar ger inte (konsekventa) resultat

Jag hoppas och tror att Nokia kommer arbeta vidarer på Ovi Store, för det behövs. Besök Ovi Store.

Via| Mobil och ComputerSweden

Andra bloggar om , , , , , , , ,

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................