Start » Windows » Nyheterna i Windows 7

Nyheterna i Windows 7

30 oktober 2008 Inga kommentarer

Windows 7 screenshop

Just nu vällrar det av blogginägg om Windows 7. På Microsoft PDC08 Keynote presenterades Windows 7 M3. Det är en icke klar version av det kommande operativsystemet från Microsoft. Det visar dock de nyheter vi kan vänta oss nästa år.

Designen är inte revolutionerande förändrat sedan Windows Vista men det finns givetvis vissa saker som har blivit tillagda och reviderade:

  • Gadgets som kan placeras vart som helst på skrivbordets yta
  • Grupperade fönsterförhandsvisninga
  • Bättre stöd för flera skärmar samt projektor
Jumplist Jumplist är en lista med information om programmen på aktivitetsfältet och startmenyn. Öppnar du listan till nätverket ser du tillgängliga trådlösa nätverk, till Internet Explorer ser du senaste besökta webbplatserna osv.

Aktivitetsfältet Detta fält blir lite mer avancerat. Hela datumet syns och program kan läggas som genvägar där. Klickar du på ett program som redan körs visas miniatyrer av dess öppna fönster.

ven aktivitetsfältet har fått sig en genomgång. Det går nu att lägga applikationer som genvägar direkt på fältet. Klickar man sedan på en applikation som redan är igång visas miniatyrer av alla dess öppna fönster, och man kan stänga fönster direkt från miniatyrvyn.

BitLocker Bitlocker är tillgängligt för Windows 7 Enterprise Edition och Windows 7 Ultimate Edition. BitLocket skyddar din dators filer om den blir stulen eller borttappad. När BitLocker är aktiverat krypterar det hårddisken som Windows är installerat på, tillsammans med alla annan information på disken. En nyhet är Bitlocker Go som låter dig kryptera externa diskar. Du kan högerklicka och kryptera direkt.

Driver protection Driver protection förhindrar att drivers som är kända att orsaka stabilitetsproram att starta. Dessa drivers är listade i Driver Protection List som uppdateras via Windows Update och Dynamic Update.

Dynamisk uppdatering Dynamic update låter Windows 7 leta på Windows Update efter tillgängliga uppdateringar medan Windows 7 är i installationsfasen. Uppdateringarna blir nedladdade och installerade så att du vid din första login har en helt uppdaterad dator.

Spel Det kommer vara möjligt att söka efter uppdateringar genom att högerklicka på spelets ikon. Informationen skickas till Microsoft och man kan välja att bli meddelad vid egentuella uppdateringar.

HomeGroup En HomeGroup gör det möjligt att enkelt koppla samman datorerna med Windows 7 till hemnätet för att dela foton, musik, videos med emra. Streaming kan också vara möjligt. Det går att skydda allt med ett lösenord samt välja vad som ska delas ut.

Device Stage Det ska bli enklare att arbeta med hårdvara, och det ser Device Stage till. Alla funktioner som enheten behärskar samlas i samma fönster. Hårdvarutillverkarna kommer kunna lägga in egna länkar.

Peek into desktop Du kan se skrivbordet igenom de öppna fönstern som blir trasparenta.

Libraries Libraries är är en ”samlinga av innehål som foton, bilder och musik”. Dessa libraries låter dig koppla in mer diskutrymme och förvara dina filer där, men att ha genvägar till filerna.

UAC-varningar I Windows 7 kan vi få se färre user account control- (UAC) varningar. Det ska gå att kontrollera hur ofta dessa varningar ska visas.

Läs mer om Windows 7 hos ComputerSweden och Ohsohightech.

Via| Neowin, I Write About IT och Techworld.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................