Start » Gmail » Nytt i Gmail Labs: Nested labels och message sneak peak

Nytt i Gmail Labs: Nested labels och message sneak peak

19 april 2010 1 kommentar

För några dagar sedan offentliggjorde Gmail några nya intressanta funktioner: Nested labels och Message sneak peak. Dessa finesser kan komma oss Gmail-användare till nytta, särskilt om vi har många meddelanden i inboxen och har lite bråttom.

Nested labels

På svenska blir det ungefär underetiketter eller hierarkietiketter (bättre förslag tas gärna emot!) fungerar så att du kan skapa en huvudetikett och flera underetiketter, t ex: Skola Skola/Uppgifter Skola/Uppgifter/Studieresultat Skola/Uppsatser Skola/Uppsatser/B-uppsats Skola/Uppsatser/C-uppsats

Ja, ni förstår säkert.

För att skapa nested labels måste du aktivera funktionen i Gmail Labs. Det gör du genom att klicka på Gmail Labs-ikonen  i det högra hörnet, leta reda på  ”Nested Labels”, aktivera den och spara. Nu börjar det riktiga arbetet. Det finns ingen enkel visuell metod att skapa dessa etiketter på, utan du måste döpa (om) etiketterna:

Etikett 1: Jobb Etikett 2: Jobb/Konsult Etikett 3: Jobb/Konsult/Räkningar

Tack vare snedstrecken (slash /) förstår Gmail att det handlar om en hierarki.

Den stora fördelen med nested labels är att alla email blir mer organiserade, man hittar de lättare och inboxen blir mer strukturerad. Det är enkelt att se om en etikett innehåller oläst meddelanden eftersom de då har fetstil.

Message Sneak Peak

Nu behöver du inte längre öppna ett email för att se vad som står inuti. Högerklicka på emailet du är intresserad av så öppnas ett litet fönster med meddelandet i. Du kan i detta fönster enkelt markera meddelandet som läst, ta bort det och arkivera det. För att aktivera Message Sneak Peak går du till Gmail Labs (se ovan), aktiverar funktionen och sparar.

Via| The Official Gmail Blog

Andra bloggar om , , , , , , (Intressant?)

1 kommentar »

  • Peter skrev:

    Tack för tipset. Mycket användbart.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................