Start » Programtips » Pose: iPhone-appen för dig som är shopaholic

Pose: iPhone-appen för dig som är shopaholic

20 januari 2011 1 kommentar

iPhone-app för shopping: Pose

Pose är en ny iPhone-app för dig som gillar shopping. Idén är enkel: ta en bild på plagget, tagga bilden med pris och platsen där butiken befinner sig. Bilden kan delas med andra Pose-användare, men också på Facebook och Twitter. Som användare kan man sedan kolla in de populäraste och senaste shoppingbilderna. I dagsläget är antalet funktioner alltså ganska begränsade, men jag gillar idén.

Men varför inte ta en bild på klädesplagget med den vanliga kameran kanske ni undrar. Sedan skickar man bilden med SMS eller via email. Den frågan ställde jag mig också först. Tills jag insåg att det faktiskt finns några fördelar med en applikation. Den främsta borde vara att hela processen sker på samma ställe- från att ta bilden till att dela på Twitter. Om appen sedan uppdateras med fler smarta funktioner kan den bli riktigt användbar för de shoppingglada.

Som jag ser det finns det främst två användningsområden: 1. Få smakråd. Jag kan ta en bild på mig själv och plagget, eller bara på plagget, ladda upp och mina vänner kan sedan säga vad de tycker. 2. Ge shoppingtips till andra. Kanske din mamma har sagt att hon letar efter en gammal stringhylla på loppis? Eller din kompis letar efter en snygg tröja? Ta en bild och visa upp. 3. En reminder till sig själv. Kanske man är i ett shoppingcenter och kikar på nya kläder. Då kan man lätt komma ihåg pris, se bild och butik för att senare gå tillbaka och köpa plagget.

Personligen är detta ingen applikation som intresserar mig särskilt. Däremot tror jag att en uppdaterad och mer utvecklad version av Pose kan bli en favorit hos många.

Pose för iPhone är gratis. En app för Android är på väg. Skulle du använda Pose? Via| Mashable

Andra bloggar om , , , (Intressant?

1 kommentar »

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................