Start » Säkerhet » Spara dina lösenord i mobilen och surfa säkrare

Spara dina lösenord i mobilen och surfa säkrare

21 juli 2008 Inga kommentarer

Med tanke på alla sociala nätverk och konton vi använder blir det många lösenord att komma ihåg. Det är viktigt att inte använda samma lösenord till alla konton, eftersom man då blir väldigt utsatt om någon kommer över ens lösenord.  I en artikel av PC för Alla diskuterar deras expert samt andra it-säkerhetsarbetare om vikten av rätt lösenordshantering.

Lösenordshanterarprogram är en bra idé men det kan vara riskabelt då det endast krävs ett lösenord, programmets, för att komma åt alla andra lösenord. Kör du med exempelvis KeePass, som jag själv har men använder ytterst sällan, måste man se till säkerheten och tillgången av din dator. Istället tipsas det om att använda mobiltelefonen för lösenordslagring. Mobiltelefonen är alltid med dig och ofta har du bra kontroll på den. Vissa mobiltelefoner har ett inbyggt kodminne. Jag kör med Handy Safe till min N82. Se bara till att använda ett bra lösenord till mobilprogrammet samt inte lämna telefonen framme hur som helst.

Ett annat sätt för att garantera säkerheten hos en dator är en fingeravtrycksläsare, som läser av ditt unika fingeravtryck. Det ges även en del lösenordstips: byt lösenord då och då, blanda siffror, symboler, versaler och gemener. Läs artikeln här.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................