Start » Mjukvara, Mobiltelefoner » Synkronisera: Nokia+Adressboken+iCal samt Adressboken+Gmail-kontakter

Synkronisera: Nokia+Adressboken+iCal samt Adressboken+Gmail-kontakter

25 september 2008 Inga kommentarer

iSyncJag är helt förälskad i synkroniseringar. Det är smart, tidsbesparande och coolt. Jag har precis, efter mycket om och men, lyckats synka min N82 med Adressboken och iCal, Adressboken med Gmails kontakter. Jag tycker om att ha vanliga skrivbordsprogram till viktiga saker, av främst två anledningar: 1. Det är lättare att ändra och lägga till data då programmen inte är beroende av en internetuppkoppling. Det blir därmed ingen väntetid. 2. Eftersom webbapplikationer är just webbapplikationer, kräver de en uppkoppling. Det har man inte alltid.

Detta betyder inte att jag avfärdar webapps, tvärtemot. Jag tycker om tanken på att alltid ha viktig information tillgänglig, var jag än befinner mig och oavsett om jag har min laptop. Det är fruktansvärt jobbigt att för hand skriva in dubbel information; tider, ämnen, kontakters namn, telefonnummer, emailadresser osv. Därför synkroniserar jag denna data. Jag har precis lärt mig detta men är överlycklig och tänkte här skriva en liten guide.

Hur synkroniserar man N82 med Adressboken och iCal? Med iSync kan du synkronisera din Nokiatelefons kontakter och kalender (ett flertal modeller stöds, däribland E62, E70, E90 Communicator, N73, N80, N82, N93, N95) med Adressboken och iCal. 1. Stäng ner iSync. 2. Ladda ner Nokias plugin här. 3. Installera den. 4. Starta iSync- det borde fungera! Nu är det bara att välja vad som ska synkas. 5. Officiell dokumentation hittar du hos Nokia.

Hur synkroniserar man Adressboken med Gmail-kontakterna? Lifehacker har skrivit en guide om detta med några screenshots. Det tog mig iallafall ett bra tag innan det fungerade. Gör så här: 1. Ladda hem Property List Editor om du inte har det installerat. 2. Öppna: användare/Bibliotek/Preferences/com.apple.iPod.plist (det fungerar bara om du väljer vägen via hemmamappen, inte Macintosh HD/Bibliotek). 3. Ta en kopia på filen. 4. Öppna upp ”com-apple.iPod.plist” och tryck på pilarna så följande struktur visas: Root-Devices-00AXXX3G6XX4T7LX-Family ID. Värdet i kolumnen Family ID ska ändras till ”10001”. 5. Spara filen. 6. Starta om Adressboken 7. Öppna inställningarna, ”kringla+,”. Under fliken allmänt borde du längst ner se ”Synkronisera med Google” som ett alternativ”. 8. För att synka, öppna iSync och snart har du alla dina kontakter på alla dina enheter.

Vad jag har förstått så måste du dock ha en iPod för att det ska fungera att synka dina kontakter med Googles. Om du inte har det rekommenderar jag att du läser kommentarerna på inlägget av Lifehacker.

Intressant?

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................