Start » Allmänt » Ubuntu 8.04 installerat!

Ubuntu 8.04 installerat!

14 maj 2008 6 kommentarer

Det har varit ganska dåligt med uppdateringar på bloggen den senaste tiden. Anledningen är att jag har varit upptagen med att intstallera nya . Jag har inte övergett Windows helst utan kör dual boot. När jag har fått alla program, externa hårddiskar och annat att fungera i Ubuntu kommer jag antagligen överge XP.

känns bra. Jag är en nybörjare i , jag vet i princip ingenting. Med är jag en van datoranvändare. Det känns otroligt konstigt. Jag installerade Ubuntu 7.10 men gav upp när mitt trådlösa nätverkskort aldrig ville fungera oavsett hur många guider jag följde. Sen slutade mitt ljudkort att fungera.

Den här gången hittade jag en väldigt bra guide om hur man får BCM94311MCG wlan mini-PCI att fungera under Ubuntu. När internet fungerade var det bara att börja installera program.

Ubuntu är enkelt. Du behöver inte surfa runt på webbisidor för att hitta och ladda hem program, många av dessa laddas hem genom Pakethanteraren. I Ubuntu 8.04 var Firefox 3 beta 5 inkluderad. Nu vet jag inte om anledningen är att jag har få tillägg installerade men den här versionen är snabbare. Den hänger sig inte, byta flikar går fort- ja, den känns mer stabil.

Effekterna man kan få i Ubuntu är otroligt läckra. Min dator är absolut ingen superdator men den fungerar väldigt bra (hittils) med de avancerade effekterna i Compiz.

Jag tror att Ubuntu kommer bli jättebra för mig. Den här gången känner jag mig mer redo för att lära mig nya saker i ett nytt OS och inte ge upp direkt.


Länktips:
http://www.idg.se/2.1085/1.158047

Anledningar till att välja Ubuntu:
http://opensource.idg.se/2.1014/1.132230
http://www.ubuntulinux.se/node/12
http://www.ubuntulinux.se/node/57
http://www.idg.se/2.1085/1.158099


Här finns en mycket bra Ubuntu-blogg med tips och tricks.


 Prenumerera via rss-läsare <br/><br/> Prenumerera via email

6 kommentarer »

 • thezood skrev:

  Oh! Ubuntu! Det är ett vackert OS. Jag envisades med att installera 64-bitarsversionen. Hoppas inte du gjorde samma misstag. :) Ruggigt dåligt stöd då en massa drivisar och plugins saknas. Men lite får man väl offra för bitarna. :)

 • Anonymous skrev:

  Hej Maria! <br/><br/>Coolt att du börjat testa ubuntu. Jag vet inte om du kör Gnome eller KDE men om du kör Gnome se till att testa kiba-dock och gnome-do. Helt grymma program.<br/>Om du gillar mixtrande och efter att du har gått ifrån din windowspartition borde du testa virtualbox och installera windows där istället. Bara för att det känns häftigt.<br/><br/>Jag hoppas du har det bra annars.<br/><br/>/Kalle Blomström

 • scarymary skrev:

  thezood: Ja, jag gillar verkligen Ubuntu, men det tar ett tag att komma på allt. Man är ju en riktig nybörjare. Jag har stöd för det mesta, problemet var det trådlösa nätverkskortet som nu är fixat :)<br/><br/>Kalle: Vad kul att höra av dig! Jag har kört Ubuntu 7.04 samt 7.10 men trivdes inte så bra (dåligt tålamod). Nu kör jag med Gnome och har hört talas om Kiba dock. Tänkte faktiskt testa det, kör nu med Awn men är inte nöjd. Det där med Virtualbox måste jag testa sen! Ha det bra!

 • Buddy Jesus skrev:

  Känner du för att hänga på forum, så finns det ju alltid det svenska LoCo:t (LocalCommunity) på Ubuntu-se.org.<br/><br/>Där finns det tusentals medlemmar att fråga om det är något som krånglar eller om du vill ha tips på bra program att åstadkomma något i. ;)

 • bokmald skrev:

  hej!<br/>Trevlig blogg, jag gillar den.<br/><br/>Installerade själv Xubuntu 8.04 nyligen och är rätt lat och otålig när det gäller datorer.<br/><br/>Jag har problem (eller problem och problem-det fungerar inte som jag är van vid och jag vet inte var man ska ändra nåt) med Myspace och Facebook.<br/><br/>På Myspace fungerar inte musikspelaren (error loading xml-document) och på facebook laddas inte fotouppladdaren.<br/><br/>Har du mött och mästrat dessa problem?<br/>Du verkar nämligen mer kompetent än jag vad gäller sånt här så jag tänkte passa på att fråga.<br/><br/>Lycka till med OS:et!

 • scarymary skrev:

  bokmald: Jag kan inte alls mycket om Ubuntu. Känner mig fortfarande som en nybörjare, vilket jag också är. För mig funkar de sakerna du skrev.. Jag kan rekommendera forumet på http://www.ubuntu-se.org, där brukar medlemmarna försöka hjälpa till. Hoppas du är nöjd med ditt OS, trots de små problemen :)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................