Start » Google, Nyheter » 5 ”annorlunda” sätt att använda Google Reader

5 ”annorlunda” sätt att använda Google Reader

20 januari 2011 3 kommentarer

Google Reader

Google Reader är enligt mig den bästa feedläsaren. Jag har försökt med andra. Senaste försökskaninen var Reeder som är sjukt snygg och har de flesta fundamentala funktionerna. Men, det funkar inte för mig. Jag vet inte om det har att göra med vana eller något annat, men Google Reader i webbläsaren vinner (för mig). Jag använder gReader primärt för att följa bloggar, men det finns en del andra användningsområden.

Arkivera din Twitter-ström

Vill du ha en backup på dina Twitter-meddelanden eller kanske bevaka någon annans? Lägg då till RSS-flödet för den användaren du vill följa. På det sättet har du en backup och kan stjärnmärka, tagga, dela och söka bland tweets.

Prenumerera på din blogg

Visserligen ska du vara noga med att regelbundet ta en backup på din blogg, men det är aldrig en dålig idé att ta det säkra före det osäkra. Lägg till din bloggs RSS-flöde i Google Reader så kan du inte bara läsa dina egna blogginlägg för intressets skull, du kan se hur dina artiklar ser ut i en flödesläsare, du kan upptäcka olika fel, dela, tagga och stjärnmärka blogginlägg. Glöm inte att du också kan prenumerera på din bloggs kommentarer!

Håll koll på TV-serier

Följer du flera tv-serier kan det vara svårt att komma ihåg det senast sända avsnittet. Mytvrss hjälper dig på traven. Kryssa för de tv-serier du följer och sedan ”create feed” längst ned. Sedan får du en länk att lägga in i Google Reader. Du kan också få uppdateringarna till din e-post.

Läs senare i Google Reader

Använder du Instapaper eller Read it Later för att spara artiklar? För att minska antalet ställen där du har artiklar att läsa kan du ta RSS-flödet för Instapaper/Read it Later och klistra in i Google Reader. På så sätt har du all viktig text på ett ställe.Likadant kan du ta flödet för dina Twitter-favoriter och prenumerera i Google Reader. Risken att glömma bort de där stjärnmärkta objekten på Twitter är allt för stor…

Stalker-varning

Det här tipset kan ses som en stalker-varning, men det kan också fungera som en trygghet i föräldrars/partners liv. Använder den du vill bevaka någon platsbaserad tjänst som Foursquare kan du följa den personen i Google Reader. Ta bara RSS-flödet från http://foursquare.com/feeds/ (personen du vill följa måste logga in och ge dig feed-länkarna på denna sida) och börja prenumerera. Detta kan vara smart om ditt barn/sambo/fru/man eller vad det nu kan vara ska resa, köra en längre sträcka när det är vinter, åka tåg själv osv. Ni kommer överens om att hon/han checkar in vid olika platser och du som sitter hemma kan följa allt i din flödesläsare. Det skulle kunna fungera som en slags kompromiss om att föräldrarna ringer mindre, men i stället följer sonen eller dottern på nätet.

Och du kan göra alla 5 ovanstående punkter med en annan flödestjänst om du vill. Jag har skrivit om gReader för att det är en riktigt bra tjänst som jag rekommenderar till er som ännu inte använder den. För mer information se min artikel 25+ tips för Google Reader.

Har du några bra användningsområden för Google Reader? Via| Tips 1-2 MakeUseOf, tips 3-5 kommer från mig

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

3 kommentarer »

 • Jon Berggren skrev:

  Tack för tipsen!

  Jag använder G.Reader som ett av det viktigaste verktygen för min egen sajt. Med dina tips slipper jag ju en massa andra bevakningar. Tänker även testa verktygen som finns för att slåihop RSS flöden till ett och sedan lägga in den länken i G.Reader.

  Kanonbra!

 • Mikael skrev:

  Bra tips. Gillade särskilt läs senare i Google Reader. Skall fixa till det omedelbart! Mikaels senaste blogginlägg: Att själv bort spamsajter ur Googles sökresultat snart möjligt

 • Scary Mary (author) skrev:

  Tack för era svar! Använder man Google Reader hela tiden är det bara positivt att lägga in allt där. Visserligen ger det lite stressfaktor, men allt samlas på ett ställe. Ovärderligt i många fall.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................