Start » Datorer, Netbooks » Asus Eee PC ute i butikerna!

Asus Eee PC ute i butikerna!

7 juni 2008 Inga kommentarerNu är äntligen ute till försäljning i Sverige. Dock verkar hypen försvunnit under alla månader som vi har väntat.
Jag skrev tidigare en recension om Asus Eee och mina intryck av den lilla maskinen. Jag är fortfarande nöjd, men kommer ändå köpa en ny umpc. Om det blir MSI Wind U100 eller någon annan återstår att se. Jag tänkte att jag kanske skulle vänta tills HP, Dell, Gigabytes (med fleras) versioner släppts.

Jag tänkte ge en liten uppföljning på min recension. Den är fortfarande relativt presterande och liten. Den väger väldigt lite i väskan. Det negativa jag upptäckt är:

  • Vad jag har förstått så fungerar inte webcamen i messengerprogram, än, vilket är en nackdel. Har man en webcam vill man antagligen oftast använda den i videochat, framför att filma och maila klippet.
  • Den lilla datorn blir väldigt varm om man har den i knät.
  • Ibland när jag skriver känns det som att tangentbordet bågnar lite.
  • Med x/eee/Ubuntu kan det hända att strömlampan lyser fast datorn har stängts av. Detta fixar man genom att öppna terminalen och knappa in:
    sudo vi /etc/default/halt och ändra på filen /etc/default/halt genom att skriva följande i slutet av filen: rmmod snd-hda-intel. Spara och starta om. (Via| EeeUser PC wiki)
  • Det märks att det bara finns 512 MB RAM. Det blir segt att lyssna på musik, ha messenger igång och surfa i Firefox med 10 öppna flikar.
Jag funderar på att stoppa in mer minne (sen är ju processorn som den är). Jag har inte riktigt förstått hur det fungerar (och vilken typ=: Minnet är expanderbart upp till 2 GB men datorn kommer ändå bara känna av 1 GB? Kanske någon av er vet det?

Hursomhelst, det är nödvändigt att peka på de negativa aspekterna av Asus Eee. Den är superportabel och fungerar relativt bra, men allt beror ju på hur man använder datorn. Jag skulle i dagsläget råda eventuella köpare att vänta, spara pengar under tiden, lägga till 1000-1500 kronor extra och få en mer kompetent liten dator.

En stark konkurrent till 701:an och kanske framförallt till 900:an är MSI Wind U100. Läs mer om den minidatorn här, här och här.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................