Start » Bloggande » Så fixar du egen domän från Binero till Blogspot/Blogger-blogg

Så fixar du egen domän från Binero till Blogspot/Blogger-blogg

7 juli 2010 20 kommentarer

Skaffa egen domän hos Binero för din Blogspot/Blogger-blogg

Googles Blogger är ett bra bloggverktyg; det är gratis, man slipper massa jobbig reklam och man kan anpassa bloggen efter egen smak. Adressen till bloggen blir minblog.blogspot.com, men många vill ha en egen domän till sin Blogspot-blogg av typen minblogg.se.

Det kan vara lite krångligt att få en egen domän att fungera med Blogspot så här kommer en guide. Den baseras på att domänen är köpt hos Binero, men det funkar ungefär likadant även fast du köpt domänen hos t ex Loopia. Klicka på bilderna för att förstora dem.

 1. Köp domänen. Jag rekommenderar Binero. En .SE-domän kostar 99 kr/året. Efter att du har betalat domänen tar det ett tag innan den registreras så det är bara att vänta.

 2. När registreringen är genomförd loggar du in på Binero och väljer ”Kontrollpanel” i menyn. Klicka sedan på din domän.

 3. Klicka på fliken DNS-poster. Det är här jobbet börjar.

 4. Klicka på ”Skapa ny DNS-post”. Typ: ”CNAME”, Värd ”www” och Data ”ghs.google.com”. Spara. Skapa ytterligare en DNS-post med följande information: Typ: ”CNAME”, Värd ”*” (asterisk) och Data: ”ghs.google.com”. Spara. Se bilder nedan:

Skaffa egen domän till Blogspot/Blogger blogg Skaffa egen domän till Blogspot/Blogger blogg

 1. Nu ska du skapa fyra DNS-poster till, men nu ska typen vara ”A” istället för CNAME. Värden ska vara din domän utan ”www”, alltså minblogg.se. Denna information ska skrivas in: Typ: A, Värd: minblogg.se, Data: 216.239.32.21 Typ: A, Värd: minblogg.se, Data: 216.239.34.21 Typ: A, Värd: minblogg.se, Data: 216.239.36.21 Typ: A, Värd: minblogg.se, Data: 216.239.38.21

Se bilder nedan:

Skaffa egen domän till Blogspot/Blogger blogg

Skaffa egen domän till Blogspot/Blogger blogg

 1. Nu är arbetet på Binero klart. Bege dig till din blogg på Blogspot, välj ”Inställningar” och ”Publicering”. Klicka på ”Egen domän” och ”Växla till avancerade inställningar”. Skriv in din domän, ”www.minblogg.se”, sedan skriver du bokstäverna i ordverifieringen och sparar.

Skaffa egen domän till Blogspot/Blogger blogg

Skaffa egen domän till Blogspot/Blogger bloggSkaffa egen domän till Blogspot/Blogger blogg

Klart! Det brukar ta ett tag innan domänen fungerar så ha lite tålamod. 468x60

Andra bloggar om , , , , , , (Intressant?)

20 kommentarer »

 • Tweets that mention Så fixar du egen domän från Binero till Blogspot/Blogger-blogg -- Topsy.com skrev:

  […] This post was mentioned on Twitter by Mikael Widéen. Mikael Widéen said: RT @scarymarys: Så fixar du egen domän från Binero till Blogspot/Blogger-blogg: http://bit.ly/deVIMs […]

 • Mikael skrev:

  Bra guide och en god morot för de som ligger på Bloggspot att skaffa sig ett eget domännamn. Även om man använder ett gratis webbhotell kan det i framtiden vara guld värt att ha en egen domän, om man av någon anledningen skulle vilja ligga på ett eget webbhotell. Mikaels senaste blogginlägg: Sjökortsapplikation för iPhone från Tre

 • Scary Mary (author) skrev:

  Tack! Jag gjorde ju själv samma byte för ett par år sedan men tyckte det var svårt då, men med lite bilder blir allt lättare :)

 • Marion Eleonora skrev:

  så himla gulligt av dig! :) med hjälp av guiden o andreas (fick lov att ta hans hjälp också för min binero ser inte ut som på bilderna) så har jag nu marioneleonora.se sen igår kväll. wihooo.

 • Camille skrev:

  Hej,

  Jag köpte mig en egen domän för någon dag sedan. Och gjorde alla dessa DNS inställningar igår. Jag använder mig utav eNom. Precis som du slrev så är det samma syfte som du förklarar på din blogg. Jag har ingen aning om jag har gjort rätt men det känns rätt och trots detta kommer jag inte in på bloggen…

  Hur länge ska jag behöva vänta? Jag trodde sånt här skedde av sig själv direkt efter inställningarna.

  Snälla maila mig ett svar.

  Mvh Camille Isaksson

 • robert skrev:

  Hej,

  skulle genomföra detta men jag köpte domänen hos Loopia. Det ser dock inte ut så här i loopia när man ska greja med dns-posterna. Det går inte ens att välja CNAME av någon anledning. Någon som kan hjälpa till?

  mvh robert

 • Peter Soilander skrev:

  Tack! Körde Binero och funkade blixtsnabbt!

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Peter: Kul att höra!

 • Conny skrev:

  En uppdatering av guiden hade varit jättebra. Ser inte ut så här på Binero längre.

  ”2. När registreringen är genomförd loggar du in på Binero och väljer ”Kontrollpanel” i menyn. Klicka sedan på din domän.”

  Redan här är jag förlorad eftersom domänen visas under webbplatser och även under Domännamn.

  Bra med en guide för övrigt.

 • Guide: Skaffa egen domän från Binero på Blogspot-blogg [Binero 2.0] skrev:

  […] året skrev jag en guide om hur man koppar en egen domän till en Blogspot-blogg. Idag fick jag en kommentar om att jag borde uppdatera guiden eftersom Binero inte ser ut om […]

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Conny: Det finns en ny guide för Bineros nya kontrollpanel: http://scarymary.se/guide-egen-doman-binero-blogspot/

 • Dessi at [Home and desire] skrev:

  Jag köpte ett domännamn på Loopia, och jag kommer till min egen bloggsida genom att ange homeanddesire.se, men däremot så om jag klickar upp mina inlägg, så får jag inga länkar till inläggen, utan det står fortfarande bara homeanddesire.se. Vet du om det är inne på Blogger som jag ändrar sånt? Dessi at [Home and desire]s senaste blogginlägg: Missa inte!

 • Malin skrev:

  Hej! Jag har precis köpt eget domän men är lite fundersam kring ”www”. Skulle helst inte vilja ha det, men när jag registrerar det på blogger så säger dom att en blogg inte kan ligga på ett domän utan www. Ser dock att du har en adress utan www. Hur gjorde du?

 • Malin skrev:

  Glömde klicka i prenumerera på kommentarerna här :) Malins senaste blogginlägg: Sweden is a respected music nation!

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Malin: Du kan omdirigera ”dinblogg.se” till ”www.dinblogg.se”. På så sätt funkar båda. Detta fixar du under inställningar-publicering. Under ”Din domän”, där du har skrivit in din domän, kan du välja ”Dirigera om dinblogg.se till http://www.dinblogg.se”.

 • Malin skrev:

  Hallo igen! Jo, det vet jag. Båda adresserna fungerar – men man kommer ALLTID till www-adressen. Din blogg har däremot inget www! När jag försöker ändra detta i Blogger så vill den inte acceptera att jag lägger min blogg på malinkay.com – den säger ”blogs may not be hosted on naked domains”, vilket jag tycker är konstigt efersom jag sett många blogspot bloggar ha adresser utan http://www... Malin Malins senaste blogginlägg: Magical performance by Robyn

 • Scary Mary (author) skrev:

  @Malin: Den här bloggen är ingen Blogspot-blogg så jag har inte denna problematik. Gällande Blogger, jag har kollat lite snabbt och det verkar inte som att man får ha ”nakna” domäner (längre), alltså utan ”www”. Jag ska kolla upp det hela lite mer, sedan återkommer jag.

 • tomtlund skrev:

  Hej. Jag är helt oerfaren på detta. Jag vill peka om en domän som just nu ligger på en hemsida hos surftown till en blogg hos blogspot. Jag hittar ingen information och ingen som vill supporta mig heller. Snälla hjälp nån! (Jag har dessutom bråttom nu efter ganska många och långa försök.) Med vänliga hälsningar Christine Tomtlund.

 • SH skrev:

  We have not been able to verify your authority to this domain. Error 13. Please follow the settings instructions.

  Denna text kommer upp för mig på sista steget.. Vad är fel då?

 • Blogga med Bando #1 | Boho Bando skrev:

  […] din subdomän, det är väldigt enkelt och tar bara några minuter. Tutorials finns här: Blogg.se, Blogger och WordPress.com. Att koppla en egen domän till din bloggplattform innebär att din blogg har ett […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................