Start » Bloggande, Foto, Sociala nätverk » Moyume- ditt liv i bilder [bildmicroblogg]

Moyume- ditt liv i bilder [bildmicroblogg]

20 november 2008 3 kommentarer

En intressant lifestreamtjänst har börjat komma igång. Jag pratar om ett nätverk som låter dig berätta om ditt liv i bilder. Med Moyume blir dina bilder roligare, dina vänner och familj kan följa ditt liv på ett nytt sätt!

Moyume står för More of You and Me och fungerar via en desktop-klient. Skicka ett MMS och dina vänner kan se den direkt, tillsammans med bildtexten! Det fungerar som Christian på Mjukvara.se uttrycker det, ”som Jaiku fast med bilder”. Det känns lite som Gossip Girl, fast utan text.

Precis som andra microbloggingtjänster kan Moyume bäddas in på din blogg. Skillnaden är att det blir en snygg ruta som dina besökare kan bläddra i. Se själv här:

Jag har ännu inte hunnit bjuda in några vänner för att testa Moyume, men det ska jag snart göra. På grund av detta har jag bara laddat upp några bilder från Photo Booth för att prova. Det finns tre sätt att lägga in bilder på:

 1. MMS
 2. Email
 3. Ladda upp bilder från datorn
Varför verkar Moyume så bra? – svenska utvecklare Detta innebär svenska nummer att MMS:a till och i ett tidigt skede är det möjligt att kontakta utvecklarna för frågor och tips. Tjänsten kan även utvecklas efter svenska trender och behov. – Snygg desktopklient – Lätt att komma igång – Snabb uppladdning av bilder – Kul kommunikationssätt Jag tycker att en tjänst som Moyume, kombinerat med messenger och Facebook verkar hur bra som helst. Olika nätverk har olika syften och målgrupper. – Man kan kommentera sina vänners bilder – Rimlig mängd reklam – Möjlighet att vidarebefodra bilderna du laddar upp till andra nätverk och feed aggregators. – Desktopklienten fungerar i Windows, OS X och Linux. Tummen upp!

Vad saknas i Moyume?Det skulle vara roligt att kunna kommentera bilder – Lokaliseringstjänster – iPhone/Symbian-klient

Sammanfattningsvis Jag tror att Moyume kommer nå framgång, om det blir på svenskt eller internationellt plan återstår att se. Jag har ingen aning om medlemsantal, men eftersom sajten är på engelska och inte svenska antar jag att målen ligger internationellt. Projektet verkar genomtänkt och är innovativt. Det ska bli intressant att se hur Moyume utvecklas.

Läs mer om bildmessengertjänsten Moyume: Som Jaiku- fast med bilder- Mjukvara.se MoYoMe- Lilla gumman Ropen skalla- Moyume till alla!- Disruptive MoYuMe- officiell sida

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , , (Intressant?)

3 kommentarer »

 • Christian Rudolf skrev:

  Maria:

  En grymt bra strukturerad recension!

 • Peter skrev:

  Hej Mary, tack för en väldigt fin recension av Moyume! Jag vill bara tillägga att bilder går utmärkt att kommentera i desktopklienten. Eventuellt kommer vi att tillhandahålla det i widgeten också men vi måste först hitta nåt bra spamfilter. Mobilklienter kommer att komma. Jag tar gärna emot mer feedback av dig efter att du hunnit testa klienten.

 • Veckans inlägg 17/11-23/11 - Scary Marys blogg skrev:

  […] Web 2.0-ikoner i origami Kuddar föreställandes OS X-ikoner Gör roliga bilder med Photofunia Moyume- ditt liv i bilder [bildmicroblogg] Fräscha upp Gmail med 30 officiella teman Let me google that for you- spela in sökningar […]

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................