Start » Internet » Norwegian erbjuder WiFi i sina plan

Norwegian erbjuder WiFi i sina plan

9 februari 2011 4 kommentarer

Norwegian introducerar WiFi på flygplanen

Jag har när jag letat efter resor sett en liten WiFi-ikon på Norwegians sajt. Däremot har jag aldrig fått någon klarhet i vilka plan som erbjuder trådlös uppokoppling, förrän nu. ComputerSweden skriver idag om WiFi på flygplan. De två första flygplanen utrustade med WiFi går mellan de nordiska huvudstäderna och London, men 11 plan ska ha WiFi vid sommaren och 21 stycken innan årets slut.

Självklart blir jag nyfiken över priserna. Enligt artikeln kommer servicen under uppbyggnadsperioden vara gratis, likaså för de resenärer som köper en Fullflex-biljett (den dyrare varianten). För de som köper den billigare biljetten kommer priset ligga i nivå med övriga hotspot-priser.

Norwegian introducerar WiFi i sina flygplan

Förutom själva faktumet att vi inom en snar framtid kommer få större tillgång till internet på flygplan, är hastigheten en positiv överraskning. Enligt flygbolagen ska man inte bara kunna göra enklare saker som att läsa e-post utan också ringa via Skype och streama videor. CS har testat uppkopplingen, enligt bredbandskollen.se visar hastigheterna ca 5 Mbit/s ned och 0,16 Mbit/s upp.

Det låter ju synnerligen bra, men CS artikel har fått några bra kommentarer som pekar på vissa eventuella problem. Frågan är hur väl uppkopplingen kommer fungera (och hur snabbt det kommer gå) om 150 personer börjar surfa, eller ännu fler. Sedan kommer vi till prissättningen. Den ska, som jag skrivit, ligga i nivå med priserna på andra WiFi-hotspots. Fast det betyder ju inget egentligen. En timmes surf på SJ-tåg kostar 69 kr eller 109 kr för hela resan. På Arlanda kostar det 49 kr i timmen. Via Telia Homerun kostar en timme 16 kr. Så det ska bli intressant att se vart priset kommer hamna. Enligt Aftonbladet blir det en ”symbolisk summa”.

Jag hoppas att de kommer erbjuda ett rabatterat pris för hela flighten, och att fler bolag börjar erbjuda denna service. Då kommer det förhoppningsvis uppstå konkurrens och humana priser. Då skulle jag bli en kund (förutsatt att flygvädret är fint)!

För mer information se Norwegians WiFi-presentation och Resekoll.

Kommer du surfa på flygningar?

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

4 kommentarer »

 • Sebastian Hallenius skrev:

  Tycker det är på tiden att man sätter in tekniken i flygplanen för det är ju inga problem. Problemet blir väl priserna som kommer vara enorma. Sebastian Halleniuss senaste blogginlägg: Mubarak

 • Philip skrev:

  Sånt här gillar vi! Förhoppningsvis blir det ett bra pris/gratis när fler bolag skaffar det

 • Crille30 skrev:

  Hade varit kanon på alla flygbolag. Så gött när man ska på långresa typ 10 timmar och kunna sitta och jobba, kanon.

 • Fredrik skrev:

  När blir detta standard worldwide… :-)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................