Start » Mikroblogging » Tall Tweets- när 140 tecken inte räcker på Twitter

Tall Tweets- när 140 tecken inte räcker på Twitter

6 november 2010 Inga kommentarer

Tall Tweets: skriv fler än 140 tecken på Twitter

Twitters begränsning på 140 tecken tycker jag är lite av charmen med Twitter. Den får oss att tänka om, uttrycka oss mer kompakt och uppfinna förtkortningar. Det tar mig tillbaka till den tid då jag var snål och betalade per SMS och försökte få in så mycket som möjligt i ett enda SMS.

Ibland kan man dock behöva skriva lite längre meddelanden på Twitter. En av tjänsterna som fixar detta är Twitlonger. Twitlonger finns integrerat i en del Twitter-klienter. Tweetie för Mac, som jag använder mig av, frågar automatiskt om jag vill publicera mitt tweet med Twitlonger om det innehåller fler än 140 tecken. Tackar jag ja, så publiceras mitt tweet med en Twitlonger-länk. De som vill läsa det jag skrev får klicka på länken för att se all text (med undantag för vissa program som automatiskt inkluderar hela tweetet trots att det är längre än tillåtet).

Via Digital Inspiration hittade jag en ny tjänst som slår Twitlonger på fingrarna: Tall Tweets. Det är faktiskt Digital Inspiration som skapat Tall Tweets! Den är lätt att använda:

  • Gå till Tall Tweets.
  • Logga in med ditt Twitter-konto.
  • Börja skriv!
  • Den långa texten delas upp i flera tweets och numreras. Medan du skriver in din text kan du se hur många tecken du skrivit och hur många tweets det motsvarar.
  • Twitter-meddelandena skickas i omvänd ordning; tweet 1 först, sen tweet 2 osv. Därmed kan de läsas uppifrån och nedåt.
  • Inga länkar finns i ditt tweet utan bara din text syns.
Så här kan det se ut (första bilden kommer från Twitter.com, andra från programmet Tweetie):

Tall Tweets för Twitter: web

Tall Tweets för Twitter: Tweetie Klicka för större bilder

Andra bloggar om , , , (Intressant?)

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................