Start » Facebook » Facebook omdesignar Evenemang: Nu finns kalender och listvy

Facebook omdesignar Evenemang: Nu finns kalender och listvy

15 juli 2012 1 kommentar

En viktig del av Facebook är födelsedagspåminnelserna. För handen på hjärtat, hur många födelsedagar skulle du komma ihåg utan Facebook?

Evenemang-sidan, där födelsedagar och evenemang finns, har nu designats om och nyheterna är flera:

Evenemangskalender

Det finns en evenemangskalender som visar vad som kommer hända på ett tydligt sätt. I kalendern ser du alla evenemang, även fler på samma dag. Scrollar du nedåt ser du längre fram i tiden. Inbjudningar du inte svarat på visas högst upp. Om du har taggats i en bild eller i en checkin visas det i den dagens ruta.

Listvy

I listvyn ser du dina vänners födelsedagar, evenemang samt förslag på dito (baserat på t ex vad vänner ska göra eller vilken musik du lyssnar på). Till vänster finns också små kalendrar. Det går också att svara på inbjudningar samt skriva grattishälsningar till vänner utan att lämna Evenemang-sidan. Även i listvyn syns incheckningar från t ex statusuppdateringar och foton.

Mer godis

  • Klickar du på kugghjulet högst upp kan du exportera kalendern till iCal, Google Calendar eller Microsoft Outlook.
  • Ytterligare en trevlig uppdatering är att Event-ikonen kommer visa det aktuella datumet istället för ”31”.
Detta borde vara en god nyhet för många Facebook-användare, inte bara för att det blir lättare att hålla koll på när vänner fyller, men också för att många fester och andra möten planeras via Facebook.

Via| TechCrunch

1 kommentar »

  • Martin J skrev:

    Tycker det är så himla jobbigt att komma ihåg saker o ting som måste göras. Sen när möjligheten finns med att ställa in fördelsedagar etc på exempelvis FB så blir det mest en press. Jag menar, tänk om man missar någon, då blir det jobbigt att förklara bort med ”jag glömde” eller ”jag hade så mycket att göra så…” :/

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................