Start » Google » Google lanserar Open Spot: hitta lediga parkeringsplatser

Google lanserar Open Spot: hitta lediga parkeringsplatser

23 juli 2010 Inga kommentarer

Google Open Spot- hittar parkeringsplatser Bild: Übergizmo

Googles medarbetare har tröttnat på att leta efter parkeringar och lanserar Open Spot; bilistens vän i storstaden.

Open Spot är en applikation för dig som kör bil i trafikerade städer och har en smartphone. När du ser en ledig parkeringsplats, eller lämnar din, kan du meddela andra användare om den lediga platsen.

Applikationen använder sig såklart av Google Maps. När du hittar en ledig parkeringsplats kan du släppa en nål på kartan så andra användare ser exakt var platsen finns.

Jag tycker att detta är en superbra idé! Google Tutor påpekar att folk kan ”jäklas” med andra genom att markera falska platser och att parkeringsplatser kan bli upptagna innan man själv hinner dit. Jag förstår dessa synpunkter men kan ändå inte låta bli och tycka att idén är bra. Sedan beror det såklart på vilken stad appen kommer användas i. Det finns ju städer i vilka en parkeringsplats Inge står tom mer än i några sekunder eller max några minuter på natten. I dessa fall betvivlar jag programmets nytta. Men i lite mindre städer- absolut! Problemet blir då att då folk att använda appen.

Open Spot är designad för Android 2.0 och finns för närvarande endast i ett fåtal länder.

Kommentera!

Kommentera, eller trackback från din egen blogg. Du kan också prenumerera på kommentarerna till detta inlägg via RSS.

Du kan använda dessa::
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scarymary.se stöder Gravatar, som en mängd andra bloggar och hemsidor. För att få din egen, registrera dig hos Gravatar.

CommentLuv badge
..................................